Doe-het-zelf boten afbraak

boot afbraakCrisis, echtscheiding, herstellingskosten niet meer in verhouding, terrein opkuis... er zijn redenen genoeg te bedenken om je eigen boot in stukken te slijpen. Deze trieste doe-het-zelf afbraak van een half-tonner kan je dezer dagen nog aanschouwen op het terrein van de Antwerpse KLYC jachtclub. Het gaat hier om een Scampi zeiljacht, een zeer bekend type wedstrijdbootje, welke in de jaren zeventig en tachtig zeer actief was in het half-ton circuit. De Scampi werd door Peter Norlin ontworpen en in Zweden gebouwd. Het zusterschip 'Redskin' met schipper Paul Van Tongerloo (BEL) was ooit nog winnaar van de Haft Ton Cup. Scampi zeiljachtScampiScampi zeiljacht in betere tijdenScampi zeiljacht in betere tijden

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: