Nieuwe wedstrijdserie in de maak: EUROSAF European Sailing Cup

EUROSAFEUROSAF en de organisatoren van Garda Olympic Week, Italië; Delta Lloyd Regatta, Nederland; Sail for Gold, Groot Brittannië; Kieler Woche, Duitsland en Semaine Olympique Française, Frankrijk, hebben gezamenlijk een intentieverklaring getekend en zijn akkoord gegaan met de reglementen om samen een nieuwe serie in het leven te roepen in 2013 genaamd EUROSAF European Sailing Cup.

Deze vijf regatta’s zullen gecombineerd worden tot één serie die zal beginnen met het evenement op het Gardameer in mei 2013, gevolgd door de Delta Lloyd Regatta (laatste week van mei), Sail for Gold in begin juni en de Kieler Woche op de gebruikelijke tijd midden juni. De Europese serie wordt afgesloten met de Semaine Olympique Française in La Rochelle, Frankrijk, in de herfst. Dit zijn allen gerenommeerde top zeilevenementen voor Olympische zeilers. De nieuwe serie zal een extra competitie element toevoegen aan het Europese zeilcircuit.

De European Sailing Cup is een open serie voor alle zeilers uit de wereld en dus niet alleen voor Europese zeilers. De ESC is complementair aan de ISAF World Cup, die ook in Europa wordt verzeild. Zo ontstaat er een mooi compact programma voor zeilers uit de hele wereld die tijdens de zomer-periode tegen elkaar kunnen zeilen. Goede georganiseerde evenementen moeten er voor garant staan dat de zeilers een topcompetitie kunnen zeilen, waarbij het reizen tussen de verschillende evenementen tot een minimum wordt beperkt.

Alle betrokken organisatoren werken op dit moment nadere zaken uit met betrekking tot het scoresysteem, marketing en media strategie. Binnenkort zal het complete evenementenoverzicht worden gepubliceerd.

Arjen Rahusen, voorzitter van de Delta Lloyd Regatta, is blij met deze nieuwe ontwikkeling: “We moeten er alles aan doen om onze sport nog beter te profileren. Ik denk dat de EUROSAF European Sailing Cup een excellent platform is om dit doel te bereiken. Ons doel is om ieder evenement op een zo hoog mogelijk niveau te organiseren, zodat iedere zeiler precies weet, wat hij/zij van een ESC-evenement kan verwachten. Verder moeten we nog werken aan de introductie en promotie van het nieuwe concept, de mediapresentatie en de live tracking systems. De ESC-series moeten evenementen worden, die niemand wil missen”.

Peter Ramcke namens de organisatie van de Kieler Woche: “De Kieler Woche maakt nu samen met vier andere vooraanstaande zeilevenementen onderdeel uit van de EUROSAF European Sailing Cup. De ESC is de volgende stap op weg naar Europese zeilwedstrijden op topniveau. Dit past naadloos in de toekomstvisie van de Kieler Woche als één van de grootste mondiale regatta’s”.

De Deense vice-voorzitter van EUROSAF en voorzitter van de EUROSAF European Sailing Steering Committie, Dan Ibsen, zegt hierover: “EUROSAF is blij dat er een overeenkomst is gesloten met de vijf organiserende comités. Het is uitstekend nieuws voor het Olympische zeilen in Europa en zal voor de zeilers een extra competitie op zeer hoog niveau betekenen”.

www.eurosaf.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: