WARegatta was er een van extremen

WARegattaDe woensdagavondregatta (WAR) van de WSV Flevomare van 23 mei was er een van extremen. Van zeer weinig wind (< 5 knopen wind) naar een plotseling opkomende wind van 4-5 Bf met windstoten. Aan de windse rakken die veranderden in spinnakerrakken en omgekeerd. Een aantal boten die hun spi niet tijdig naar beneden konden krijgen hadden of schade of moesten erg ver uit de koers doorvaren voordat de rust aan dek weer was teruggekeerd.

Dit alles was het gevolg van zeer onstabiele lucht. Gelukkige bleef het tijdens de wedstrijd droog en barstte de regen en onweer pas los nadat iedereen al weer veilig terug in de haven was.

Toch waren er weer 36 boten gestart met in de ORC-2 17 boten aan de start, een record. De onderlinge verschillen zijn klein in deze klasse. Winnaar (gecorrigeerde tijden) was de Grand Cru (Dufour 34C) van Wim Westland, gevolgd door Maatschip (ook een Dufour 34C) van Menno Koen. De 3e plaats was voor de Tri-Eau (Elan 333) van Leo van Raam.

In de ORC-1 (7 boten gestart) was de Who’s Next (X-46) met gastschipper Ruud Nieuwenhuis niet bij te houden. Hij won zowel op gezeilde als op gecorrigeerde tijd). De 2e en 3e plaatsen waren voor resp. SixPack (X-35) en GfK (First 40.7R).

De White Hawk (First 31.7) van Sybout Hiemstra was veruit de sterkste in de ORC-3 (6 boten gestart). Knap tweede werd de Goura Victoria (Sunrise 34) van Doni en Tineke Weidema. Ze zeilen vanaf het begin van de wedstrijden 20 jaar geleden al mee, met meestal met een zeer kleine bemanning.

De SW-klasse (6 boten gestart) tenslotte werd gewonnen door de Hendrik Willem (Bavaria 43) van Carel Zielstra.

De complete uitslagen en tussenstanden zijn te vinden op: www.flevomare.nl

Tekst: Henk Kuiper, Penningmeester, PR en Sponsoring WSV Flevomare.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: