Lender wint 5de Twilight Race

Twilight RaceTegen stroom starten maakte dat we tijdens de 5de Twilight Race eens geen algemene terugroep hadden. Er stond een magere 7 kopen wind die nog iets afzwakte toen de zon er door kwam. De eerste boei O19 was net aan te zeilen als je aan de boot startte wat dan weer maakte dat het daar vrij druk was. Op de ingekorte baan ging de Lender, Excitement en de Wide Awake als eerste 3 boten over de finish, maar op handicap eisten de Wemeldinges en de Scud respectievelijk de 2de en 3de plek op.

De Batanga VII overtrad een paar regeltjes…
Allereerst kwam de heer Ab Kole van boven de startlijn, en draaide in boven de X43 Max, de X41 Cedo Nulli (waarbij ze dan ook nog eens licht contact mee hadden, regel 12 en 16.1), en de J/80 DJ en maakte een indring start. Tevens loefde hij niet op wanneer beide boten hun plek probeerden te verdedigen (regel 11). En vervolgens vertikte meneer Ab Kole het ook nog eens om zijn 2 penalty rondjes te draaien.

Bericht voor de Batanga VII: Je hebt zo van die boekjes waar de reglementen in staan. Ze verkopen die in de meeste watersportzaken en zijn echt niet duur.

Bericht voor alle andere boten: Gelieve uit de aanloop van Wemeldinge te blijven.

Toch een prachtige Twilight
Na het geschreeuw van ettelijke boten als afzender en de Batanga VII als bestemming, keerde de rust op de Oosterschelde weer. Voor de rest was het een prachtige avond, de X41 Lender van Luc Meersman gestuurd door Bert Le Duc, won met een mooie voorsprong in reële tijd en op handicap. Na berekende tijd zagen we de First 34.7 Wemeldinges van Rinus de Jonge 2de worden, gevolgd door de First 40.7 Scud van Rene Baartmans. Een dikke proficiat aan de organisatie en aan eetcafé Juno voor de opvang en de lekkere soep.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: