Eerste Twilight Race in Wemeldinge was een natte

Marc ClaessensVele zeilers en zeilsters reden woensdag avond naar Wemeldinge door de gietende regen, zichzelf wijs makende “het zal straks wel ophouden, het zal straks wel ophouden”… ‘Als we in Wemeldinge aan komen zal het wel stoppen met gieten’ was ook de gedachte die door onze hoofden dwarrelde. Maar niets was minder waar. Even stopte de regen om ons nauwelijks de tijd te gunnen om aan te kleden en aan boord te gaan.

Aan de startlijn stond er een 10-tal knoopjes wind die dan met de start nog even halveerde om ons een plezier te doen, en om 19:30u werden we weggeschoten voor baan 3. Slechts 1 boot dacht het voordeel te hebben vroeger dan de rest te mogen starten, maar dat werd door de startboot direct terug gezet.

Zeilen is een watersport
Ok, zeilen is een watersport zegt de titel ons, maar er zijn grenzen. Zij die twijfelden om een nieuw pak aan te schaffen werden vandaag op een vochtige manier overtuigd. Aan sommige mensen was het te zien aan hun natte onderkleding dat hun waterdichte kledij niet meer aan de definitie “waterdicht” voldeed. Maar een lekkere warme snert (dikke erwten soep met stukjes worst in het voor de Vlamingen), gevolgd door een (of meerdere) pintje(s) op een vriendelijke manier geserveerd door de nieuwe eigenaren van de Optimist, maakten dat er al gauw stoere verhalen verteld werden in Wemeldinge.

Een gouden verpakking rond je voet is voor niets goed
Coen Worhmann en zijn Untouchables team waren vandaag ook echt “Untouchable”, hij vaarde met zijn X-35 van start tot finish vooraan en zeilde als eerste over de finishlijn. Deze keer had hij geen gouden verpakking om zijn voet in het gips gedaan en de gezeilde tijd was aanzienlijk beter dan tijdens de Van Uden Reco. Je weet al wat je moet doen de volgende keer Coen. De Scud zeilde als 2de over de lijn gevolgd door de Wide Awake van Kees Versluys.

Organisator Marc Claessens (zie foto) ging met de Achiroe (First 36.7) te dicht onder de zandbanken, en kwam daardoor even vast te zitten. De Achiroe lag mooi mee vooraan, maar door dit euvel kwamen ze jammer genoeg op een 14de plek terecht.

ClubRacer founder Eddy Lekens (Ice voor de vrienden) die eigenlijk niet de bedoeling had om te racen omdat ze met een kapot schot in de boot zaten en nog iets wilde nameten kon tijdens de start niet aan de verleiding weerstaan om toch mee te doen. Ze wonnen dan ook met hun Melges 24 CaféRacer de eerste Twilight Race. Misschien moeten we allemaal met een kapot schot gaan varen?

RECTIFICATIE UITSLAG:
Een aandachtige deelnemer (Geert Van Camp) merkte op dat de rating van CaféRacer niet juist stond. Dit werd in de definitieve versie aangepast.

Top 5 Uitslag:
1. Scud (First 40.7) van Renee Baartmans
2. The Untouchables (X-35) van Coen Wohrmann
3. Caféracer (Melges 24) met het ClubRacer Team
4. Jeetje (J-24) van Hassen van Opbergen
5. Tibo (Franchi 28) van Geert van Camp

Alle uitslagen in detail via: www.wsvo.nl/uitslagen-twilight-2012.html
Volgende week zijn we er opnieuw bij.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: