Nieuwe vleugel voor Mirabaud LX

Mirabaud LXMirabaud LX, de sinds 2008 experimentele foiler van Thomas Jundt, heeft net een nieuw solide vleugelzeil van 24m² gemonteerd met het doel om in 2012 zeilrecords te breken op het meer van Genève. Gisterenavond hebben ze de eerste zeiltests gedaan. De vleugel is 5m² groter is geworden en het ziet er veelbelovend uit.

Thomas Jundt legt uit: “Last year, we concluded that the wing is a great solution, but unfortunately we under-sized our first one thinking that its performance would compensate for the surface area.” Hij voegt er aan toe: “In practice however, the wing is much easier to handle than a soft sail as it never flaps, so our goal with this new one is to have more power in order to foil earlier.”

De originele vleugel werd aangepast vanuit de onderkant. Mathias Bavaud organiseerde de modificatie: “Structurally, it was easier to do it this way,” vertelt Thomas Jundt. “The aft element cord has been increased from 1m to 1.3m, inspired by the AC45 wing profile.”

Mirabaud LX gaat in 2012 achter een aantal records jagen op het meer van Genève waaronder: het kilometer record, het uur record en de 'Ruban Violet'. Buiten het record jagen zal de Mirabaud LX ook deelnemen aan de Geneva-Rolle-Geneva, de Bol d’Or Mirabaud, de Six Hours of Nernier en de Versoix Double.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: