Nieuwe J-klasse "Rainbow" komt op bezoek bij de North Sea Regatta

RainbowEén van de sterkste staaltjes vakmanschap op het gebied van de jachtbouw staat op het punt aan het publiek te worden getoond. Bij Holland Jachtbouw wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de gloednieuwe J-klasse “Rainbow”. Een veertig meter lange beauty met een onvoorstelbare mast erop en van een finesse, dat je ogen tekort komt om het beeld van dit schip in je op te nemen.

Alleen de spinnakerboom is al zo lang, dat hij niet zou misstaan op de gemiddelde deelnemende boot als mast.

Eenmalig te zien op Nederlands water, want direct na het bezoek aan Scheveningen gaat deze schoonheid, helaas voor ons, naar Engeland en Italië. Waarschijnlijk om nooit meer thuis te komen, want de Carieb staat voor volgend jaar op het programma.

Met dank aan Holland Jachtbouw voor dit speciale bezoek en uniek voor jullie als echte liefhebbers!

Afmetingen "Rainbow"
Lengte over alles: 39.96m
Breedte: 6.41m
Hoogte boeg: 2.33m
Hoogte spiegel: 1.55m
J maat: 15.33m
STL maat (Spinnaker boom): 15.97m

Tekst: Frans Sluyters
www.hollandjachtbouw.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: