Tussenstand 3-3 bij Delta Lloyd matchrace trials

Delta Lloyd matchrace trialsOmdat er maar één matchrace team mag deelnemen aan de Olympische Spelen later dit jaar, organiseert het Watersportverbond de Delta Lloyd matchrace trials. In deze sail-off nemen twee Nederlandse teams het tegen elkaar op om te bepalen wie de Olympische kwalificatie zal omzetten in een ticket naar London.

De onderlinge wedstrijden gingen vandaag 5 mei van start. Na zes matches tussen de twee Nederlandse teams is de stand nog steeds gelijk, 3-3. Op 6 mei staan er weer maximaal zes races op het programma. Het eerste team dat negen wedstrijden wint gaat naar de Olympische Spelen in het onderdeel matchracen.

Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering vormen het team van de Delta Lloyd Kernploeg. Dit trio eindigde als zevende op het WK in Perth in december 2011. In Miami werd dit bondsteam achtste tijdens de Wereldbekerwedstrijden.

Het bondsteam neemt het op tegen Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos- de Koning. Dit trio van ex-kernploegleden vormt samen een merkenteam onder de naam ‘Mach 3’. Op het WK in Perth kwam ‘Mach 3’ voor het eerst in actie. De drie zeilsters eindigden daar op een tiende plaats en in januari werden ze negende tijdens de Miami Olympic classes Regatta.

Beide teams hebben een Olympisch kwalificatie resultaat gerealiseerd op het WK in 2011 en beide teams hebben voldaan aan vormbehoud in 2012.

Aan elkaar gewaagd
Er stond een noordoostelijke wind kracht 4 a 5 op de baan waar in augustus ook de Olympische medailles verdeeld worden. De eerste twee overwinningen van de dag gingen naar Mulder, Witteveen en Bekkering. Daarna kwam het Mach 3 team sterk terug met drie overwinningen op rij. Maar uiteindelijk wist het bondsteam de laatste wedstrijd van de dag weer op haar naam te schrijven. Spanning alom en na een enerverende dag matchracen aan de ijskoude Zuid-Engelse kust is de stand weer gelijk.

Mikael Lundh coach van het kernploegteam zei na afloop. “We begonnen heel goed. Waren dominant en in staat om onze wil op het andere team op te leggen. In race vijf verloren we dat momentum. Cruciaal. Dat moesten we weer terug zien te vinden en dat lukte in race zes. We beginnen gewoon weer opnieuw morgen.”

Renee Groeneveld stuurvrouw van het Mach 3 team was tevreden. “We begonnen niet zo sterk. We kwamen er moeilijk in. We lazen de wind niet goed. Maar na twee races gingen de startjes beter en lazen we wind beter. Lekker gevoel op dat moment, drie races achter elkaar winnen. Maar we focussen op race voor race. Niet naar de stand kijken maar per race analyseren waar kunnen we het verschil kunnen maken.”

www.matchracingresults.com
Tekst: Simon Keijzer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: