Laser SB3 wordt SB20

SB20Sportsboat World heeft vorige week aangekondigd dat zij de nieuwe productie, verkoop en marketingorganisatie worden voor de zeer succesvolle sportboot, de Laser SB3.

Sportsboat World heeft de licentie rechten van fabrikant Laser Performance voor de Laser SB3 overgenomen. Hiermee vervalt de naam ‘Laser SB3’. Sportsboat World heeft gekozen voor de nieuwe naam ‘SB20’. Deze staat voor ’20 voets Sport Boat’.

Van de SB20 zijn inmiddels al meer dan 650 boten in 20 landen wereldwijd verkocht. Ook heeft de SB20 een ISAF erkenning gekregen in 2007. Voor de zeilers van de voormalige Laser SB3 verandert er niets. Alle boten en onderdelen zijn zoals altijd gewoon beschikbaar en te bestellen via Sailcenter, de officiële SB20 importeur. De enige merkbare verandering is het verdwijnen van de merknaam Laser SB3.

Sportsboat World zal samen met de SB20 World Council en de nationale SB20 klassenorganisaties de komende jaren blijven zorgen voor mooie nationale en internationale zeilwedstrijden. Edward Russo (FRA), Voorzitter van de SB20 World Council, is zeer enthousiast over de aankondiging van de ontwikkelingen van de SB20 klasse. “Dit is zeer goed nieuws voor de SB20 klasse die op dit moment enorm groeit in diverse landen. Ik ben vooral blij om te zien dat de SB20 productie weer in de UK gaat plaatsvinden waardoor de levertijden verkorten. De belofte van kwalitatief goede nieuwe boten en onderdelen en ook de technische ondersteuning, betekent dat de SB20 nog steeds de meest perfecte voordelige, internationale one-design race boot is en blijft!

2012 Magic Marine European Championships SB20 in Medemblik

De Nederlandse SB20 klasse organisatie organiseert dit jaar van 21 – 27 september het Europees Kampioenschap in Medemblik. De eerste inschrijvingen hebben al plaatsgevonden! Bekijk de Notice of Race en het inschrijfformulier op www.sb20.nl en/of www.sb20class.com.

Over de SB20

De SB20 is een snelle 20 voets race boot die je al met drie bemanningsleden kan zeilen. Dé uitkomst voor de jachtzeiler, die sportief wil varen, flexibel wil zijn en geen energie wil steken in het regelen van ca. 8 bemanningsleden.

De SB20, ontworpen door Tony Castro, is een snelle en zeer plezierige sportboot met een krachtig modern zeilplan. De SB20 heeft een ongelooflijke stabiliteit en een ruime en 'schone' kuip die aan de drie bemanningsleden racen met comfort biedt!

De SB20 biedt de perfecte balans tussen enerzijds de snelheid, stabiliteit en de zekerheid van een jacht, en anderzijds het roergevoel, zeileigenschappen en de snelheid van een dinghy.


De SB20 wordt gezeild als een klasse met strikte one-design regels, maar voldoet tegelijkertijd aan de regels van een sportboot voor regatta racen onder handicap. SB20 kan worden getrokken door een gemiddelde familie auto, eenvoudig te water worden gelaten op de slipway, opgetuigd worden door 2 man (snel!) en geeft plezier aan zeilers van alle leeftijden.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: