Giraglia Rolex Cup inshores dag 1

JethouEr was voor ons een 17 tal knopen wind voorspeld, maar we hebben op sommige momenten 30 knopen voorgeschoteld gekregen. Geen windward leeward, maar zoals gewoonlijk een coastal race van 31,9 zeemijl. Volle bak zon en als je je niet had ingesmeerd betaalde je in de avond de prijs. Jethou won in class 0, Near Miss haalde de hoofdprijs in IRC A, Swift won in IRC B. in ORC A ging Mandalino met de eer vandaag naar huis en in ORC B Baciottinho (wat dat ook mag betekenen?).

Vandaag een 3de plek
We doen nog steeds mee voor de punten. De TP 52 gaat met de eerste plek lopen en de Antilope van Willem Wester wordt knap 2de. Wij hebben de Antilope tijdens de wedstrijd nooit gezien in de voorhoede, maar toch mooi dat ze hier met die tweede plek gaan lopen.

En Dralion wordt 3de. Jammer genoeg weet ik niet hoeveel tijd er tussen de verschillende plekken zit. Wij hebben 2 probleempjes gehad onderweg zijnde een dial-up na een gijp toen we 17 knopen liepen (het kan soms snel gaan...), en een gebroken genuaval. Beide voorvallen waren elks binnen de 3 minuten terug in orde.

8 nationaliteiten aan boord
Geen simpel dagje, en hard werken, en hoewel we met 8 verschillende nationaliteiten aan boord zitten, hebben we het er qua communicatie toch redelijk vanaf gebracht. We hebben de volgende landen als crew aan boord: Duitsers, Fransen, Belgen, Nederlanders, Israëlieten, Malta, Denemarken en Australie. En toch lopen de manoeuvres gesmeerd. Het is zelfs best leuk te horen wanneer er in verschillende talen gevloekt wordt.

Morgen gaan we weer het water op en beloofd er volgens de Frits weer genoeg druk te staan zodat we 's avonds goed kunnen slapen.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: