Bertrand Pacé schippert Belgische Tour de France à la Voile boot in 2012

Bertrand PacéDe Franse zeiler Bertrand Pacé zal in de komende Tour de France à la Voile van begin tot einde aan de helmstok van de Belgische Archambault M34 Région de Bruxelles-Capitale / Brussels Hoofdstedelijk Gewest te vinden zijn. Op zijn palmares staan al 6 deelnames aan de America’s Cup, een wereldtitel matchracen, een overwinning in de Admiral’s Cup of nog 8 overwinningen in de Tour de France à la Voile.

Het is zo’n beetje alsof Roger Federer deze vakantie enkele weken gratis tennisles komt geven aan uw zoon of dochter, of Lionel Messi himself enkele dagen de trainingen komt leiden bij de jeugd van pakweg Berchem Sport… Uw kroost (en waarschijnlijk ook uzelf) zouden voor minder door het dak springen…

Budget nog niet rond
Mady Fobert moet haar budget nog wel rondkrijgen, maar dat het Brusselse team aan de start zal verschijnen van de Tour 2012 is nu al een uitgemaakte zaak. Met een naam als Pacé op het bemanningslijstje en het ongebreidelde enthousiasme van Mady zal het wellicht iets makkelijker zijn voor deze laatste om deze maand nog de nodige centen uit de potentiële sponsorzakken te laten rollen.

In het begin van het jaar gaf Bertrand Pacé al aan dat hij dit jaar in de Tour graag zijn kennis en ervaring ter beschikking wou stellen van een amateur- of studententeam. Via het bereidwillig oor van een goede zeilkennis van Bertrand Pacé fluisterde Mady hem in het oor dat haar team alvast kandidaat was. En het antwoord uit Frankrijk was positief. Hij heeft naar het schijt geen seconde geaarzeld.

Hotel of toch in een tent?
Voor Bertrand Pacé is de verandering tegenover zijn vorige deelnames alvast enorm: de Brusselse bemanningslijst vertoont nog wat hiaten, er is dit jaar nog niet geoefend met de M34… maar als de bemanning hem vertrouwd, denkt Bertrand dat het mogelijk moet zijn om toch het amateurklassement te winnen. En dat op zich is al een hele verandering tegenover alle vorige deelnames van Mady en haar team.

Wat er ook nog niet geweten is, is of meneer Pacé zijn eigen tentje zal meebrengen om bij het team op de campings te staan, of dat hij in elke etappehaven zijn hotelletje mag boeken. Wij houden u op de hoogte…

www.tourvoile.fr

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: