Nederland verliest maar WAR gaat door

woensdagavond regattaMet 35 gestarte boten tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland, lijkt bewezen dat zeilers niet meteen hun eigen hobby opgeven tijdens andere belangrijke evenementen zoals de woensdagavond regatta vanuit WSV Flevomare. Sommige schippers moesten het stellen met minder bemanning, maar gevaren is er. Jan Matser van De Bubbels (Dehler 36) heeft de wedstrijd single-handed gevaren. Weliswaar zonder spi, maar hij werd niet eens laatste.

Het was woensdagavond dan ook een prachtige zeilavond: een mooie constante Noord-West van 3 Bf. De te varen baan werd dan ook in recordtijd afgelegd. Iedereens kon desgewenst het Nederlandse doelpunt nog in de thuisbasis het havenrestaurant “Voor Pampus” meemaken.

In de ORC-1 (9 boten gestart) moest de Who’s Next genoegen nemen met een 5e plaats na een te vroege start. GfK (First 40.7S; Bob Nijk) was hier de winnaar, gevolgd door de Sea’s Out (Salona 37; Fedde Andela) en SparklinGS (Grand Soleil 37; Richard van Leeuwen).

De Jailbird (een J92 van Ton van den Berg) lijkt in de ORC-2 (12 boten gestart) de te kloppen boot. De laatste 3 wedstrijden voer hij resp. een 1e, 2e en 1e plaats. Leo van Raam met zijn Tri-Eau (Elan 333) werd zeer goed varend 2e.de 3e plaats was voor de Biscaya (Sun Fast 36; Marco Koenen).

Van de 7 gestarte boten in de ORC-3 was dit keer Team Sailselect (Opima 101) met schipper Jeroen Koninkx de beste, gevolgd door de Facet (Dehler 33; Ralph Kaasschieter) en Goura Victoria (Sunrise 34; Tineke en Doni Weidema).

In de SW-klasse was de Feniks (Brise de Mer 34; Frank van Koten) de beste dankzij zijn gunstige handicap. De Aqua Chita (Winner 11.20: Peter Paul Kempers) was weliswaar 14 minuten sneller, maar moest genoegen nemen met plaats 2. 3e plaats was voor de French Connection (Dufour 35cl); comb. Veer/Ohm).

De complete uitslag is te vinden op: www.flevomare.nl/uitslag.htm

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: