Groupama pakt heroïsche overwinning in haar thuiswater

GroupamaGroupama maakt een droom van een overwinning in haar thuiswater na de achtste etappe van de Volvo Ocean Race. Met deze overwinning verbetert Groupama de grip in het eindklassement. Met 219 punten hebben ze nu 23 punten voorsprong op nummer twee: Puma. Deze etappe van Lissabon naar Lorient werd niet zonder slag of stoot gezeild: Telefonica brak in de laatste 200mijl zijn roer na een Chinese gijp en aan boord van Camper hebben meerdere bemanningsleden blutsen en schrammen na de impact van een monstergolf. De Golf van Biskaje heeft zijn naam alle eer aangedaan.

Camper weet de tweede plek te pakken met slechts 30 minuten voorsprong op nummer drie: Puma. Abu Dhabi wordt vierde en Team Sanya deed zijn uiterste best om de kreupele Telefonica in te halen. Maar helaas de finishlijn is op het moment van dit schrijven nog maar 8 zeemijl voor Telefonica. Het zou de eerste keer geweest zijn dat Team Sanya niet laatste werd in een etappe.

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: