De YSY Ronde om Noord-Holland had dit jaar een pittige staart

YSY Ronde om Noord-HollandVrijdag 15 juni klonk om 10.00 het startschot voor SW hoog, de eerste startgroep van de 16e editie van de YSY Ronde om Noord-Holland. Onder regenachtige omstandigheden startte een totaal van 211 deelnemende boten verspreidt over vijf klassen. De SW klassen en de Shorthanded klasse gestart bij een ZZO wind, de ORC klassen zijn gestart bij een ZZW wind met een ingekort indewinds rak naar de bovenboei wegens steeds grotere diepgang van deelnemende boten.

Het Wad was redelijk bezeild dankzij de ZW wind. In de Texelstroom gingen de kruisrakken vlot vanwege de meegaande stroom. Helaas zat het venijn in de staart. In de vroege ochtend kregen ze op de Noordzee te maken met stroom tegen, ZW 5/6 pal tegen en een paar fikse buien. Ook dit jaar kregen de zeilers het Rondje niet cadeau. Van de 221 starters zijn er 175 boten gefinisht. De laatste boten kregen nog te maken met afnemende wind op het Noordelijk IJsselmeer.

Records zijn er dit jaar niet gebroken en dat had alles te maken met het laatste traject naar IJmuiden. “De boot liep lekker maar het schoot niet op” was een veel gehoorde reactie.

De line honours zijn dit jaar voor de Saffier Nitro 36, deelnemend in de shorthanded klasse, met een finishtijd van 04.12.56 uur.

Tijdens de prijsuitreiking in IJmuiden werden ook de prijzen voor het X-klassement binnen de Ronde uitgereikt.

De winnaars per klasse:

SW hoog Hebbus van Hans Colenbrander
SW laag Baie Blue van Jaap Pieters
ORC-1 EliXer van Jan-Pieter Klaver
ORC-2 FLYER van Sjaak Sijm
ORC-3 Schaap Shipcare van Dirk Jan Verdoorn
ORC-4 Brizo van Frans den Houter

Short-handed Saffier Nitro van Dennis Hennevanger

De complete uitslag staat op: http://rnh.ysy.nl/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: