10e Schelderegatta belooft een waar zeilfestijn te worden

Al 10 jaar zorgt ene Harry Van Den Bergh, voor alle zeilfanaten met een wimpel 'zot van A' in het want van hun zeiljacht beter bekend als 'den Harry', voor een supergoed georganiseerde zeilwedstrijd op 't Schelde. Deze mini-Antwerp-race kreeg de naam Schelderegatta en viert dus aanstaande zaterdag haar 10-jarig jubileum. Ruim 80 deelnemers zullen meevieren. Een vooruitblik.

De Schelderegatta is een 100% CR-wedstrijd. De factor 'zeilplezier' primeert met andere woorden in het ganse wedstrijdgebeuren. Niettemin verschijnt er steevast schoon (zeil)volk aan de startlijn ter hoogte van Hansweert en dat is in dit jubileumjaar niet anders. Cedo Nulli, Il Corvo, Harfang, Lecas, Lender, Steppe, The Untouchables, CaféRacer edm zijn allen ronkende namen in het wedstrijdcircuit der Lage Landen.

Vrijdagavond is er tussen 19 en 21 uur briefing in Wemeldinge en een gratis drankje in eetcafé Juno. Rond 8u30 wordt zaterdagochtend in colonne het Kanaal door Zuid-Beveland ingevaren. Om 10u30 kan men in de buitenhaven van Hansweert eventueel ook nog de wedstrijdbepalingen bekomen. Het eerste startsein weerklinkt ter hoogte van de Veerhaven van Kruiningen omstreeks 12u30. Er wordt gestart in 3 groepen. Dan kan de fun beginnen.

De weergoden beloven een 3 Bft sterke zuidwester, iets ruimend kort na de middag naar westzuidwest. Windstoten tot 20 knopen gaan de spi-trimmers aan het werk zetten. Vergeet ook de zonnecrèmes niet, want de weercomputers beloven een droge dag met veel zonnemomenten. Dik 24 zeemijlen verder worden de snelste deelnemers rond 15u aan de Antwerpse rede verwacht voor de finish. De jachthavendeuren in Antwerpen zullen openen rond 18u.

Weerom veel spi-plezier aangekondigdWeerom veel spi-plezier aangekondigd

Prijzen voor iedereen worden uitgedeeld vanaf 19u in de Royal Clubhouse van de RYCB. Aansluitend volgt een diner in de verschillende clubs, als je tenminste niet vergeten bent te reserveren (en anders vandaag nog snel even bellen...). Laat ons er met zijn allen ter ere van 'den Harry' zaterdag een sportief zeilfestijn van maken, op en naast het water.

Lees ook: www.clubracer.be/zeilforum/threads/1757-Schelderegatta-2012

Guy C.
Foto's: © Georges Janssens

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: