Who's next on a winning spree tijdens de WAR regatta

De 7e wedstrijd in de WAR van WSV Flevomare werd gekenmerkt door een kalme Westenwind (2 Bf). Totaal zijn er 39 boten gestart, die ook allemaal op tijd gefinisht zijn. De meeste opwinding ontstond bij de beneden boei, waar een aantal boten de confrontatie met de beroepsvaart nauwelijks konden ontlopen. Gelukkig geen ongelukken, maar wel een aantal boten die moesten uitwijken en vertraging opliepen.

In de ORC-1 (10 startende boten) boekte de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel)) de 3e overwinning op rij, gevolgd door de GfK (First 40.7R; Bob Nijk). The Fox (X-412; Victor Lendering), tot nu toe altijd goed voor een top-3 klassering, moest nu genoegen nemen met de 3e plek.

In de ORC-2 gingen 13 boten van start. De winst was voor de Jailbird (J-92; schipper van den Berg), gevolgd door de Puppet (X-372 ; Peter Koetsier) en de Tri-Eau (Elan 333; Leo van Raam).

De White Hawk was in de ORC-3 (First 31.7; Sybolt Hiemstra) de sterkste van de 8 gestarte boten. De Facet (Dehler 33; Ralph Kaasschieter) finishte weliswaar bijna 5 minuten eerder, maar werd op handicap 2e. Wederom een knappe 3e plek voor de Goura Victoria (Sunrise 34; Doni enTieneke Weidema).

De SW-klasse (8 startende boten) wordt gekenmerkt door boten met grote verschillen in de rating. De Acqua Cheta (Winner 11.20; Peter Paul Kempers) had een zeiltijd van 1:27:27 en werd daarmee 2e, terwijl de Trees (Sun Odessey 32; de Waard) met een zeiltijd van 2:05:30 derde werd. Winnaar was de French Connection (Dufour 35cl; Robert Ohm) met een zeiltijd van 1:35:32.

De complete uitslag: http://www.flevomare.nl/uitslag.htm

Tekst: Henk Kuiper / Flevomare

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: