Michel Kleinjans met Roaring Forty 2 snelste Class 40 in de Twostar

Roaring Forty 2Ligt het aan ons? Of aan de fantastische PR-machine die Michel Kleinjans ondersteunt? Wie zal het zeggen… Feit is dat Michel Kleinjans vorige zondag om 15u20 GMT als eerste van de twee Class 40 deelnemers de finish van de Twostar heeft gehaald, na ‘amper’ 14 dagen, 4 uur en 20 minuten op zee. De Roaring Forty 2 is daarmee voortaan het snelste 40-voets zeiljacht op deze afstand.

Michel Kleinjans en last-minute bemanningslid Frederic De Mesel verbeteren met deze fantastische chrono ook het uit 1994 daterende monohull-record op deze route. Voor Michel was het 18 jaar lang wachten om deze afstand nog eens uit te zeilen: in 1994 verloor hij immers kort na de start zijn mast.

De Vento Di Sardegna, een Italiaanse Open 50, behaalde de line honours: ze gingen op zaterdag 16 juni om 23u47GMT over de finishlijn bij Newport. Daarmee zullen ze wellicht ook het overall-IRC handicapklassement op hun naam schrijven.

Om alles wat in perspectief te zetten: weet dat van de 7 deelnemers die in IRC inschreven, er nog maar 3 in wedstrijd zijn (waarvan dus ééntje al gefinished). De tweede Class40 word verwacht op 21 juni.

De volgende wedstrijd op het programma van de Roaring Forty 2 is de Quebec-St.-Malo Race, die op 22 juli van start gaat. Daar is de Class 40 met haar 18 deelnemers veruit de grootste. Aan boord van de Roaring Forty 2 vinden we dan ook ondermeer vriend-zeilmaker Ian Wittvrongel terug.

Maar eerst komt Michel nog even terug naar Antwerpen ‘voor zaken’. Dan kan er wellicht nog een weekje ‘cruising-with-the-family’ tussen Newport en Quebec van af.

http://twostar.rwyc.org/

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: