Lefebvre - Janssens 5de in de 49er klasse tijdens World Cup event in Kiel

Yannick Lefebvre en Matthieu JanssensNa het missen van de Olympische spelen (op één plaats na), hebben we het grootste van de ontgoocheling doorgespoeld en zijn we met verse moed naar de laatste World Cup van het seizoen getrokken in Kiel.

De Kieler Woche is een prestigieuze en oude World Cup, die ons goed ligt en waar we steeds goed varen. Door een rugblessure van Yannick waren we niet zeker of we nu al dan niet zouden kunnen deelnemen. De ploeg van de fysieke begeleiding heeft super werk verricht en alhoewel Yannick niet 100% was, was hij fit genoeg om te starten.

De wedstrijd werd over 5 dagen gezeild. De eerste dag vaarden we 4 reeksen, met zeer moeilijke wind. In het begin misten we duidelijk wat wedstrijdrythme. Door de blessure hadden we een maand niet meer gezeild en dat voelden we. We begonnen met twee 7de plaatsen, en eindigden nadien 1 en 4. Al bij al een goede dag, en de rug hield goed stand.

De tweede en derde dag stond er veel meer wind: 17-26 knopen en soms zeer grote golven. We vaarden ondanks die moeilijke omstandigheden vrij constant en wisten steeds in de top 10 te eindigen, met een 12 als slechtste reeks. Hiermee zaten we in de Gold Fleet. De rug van Yannick hield het net en alles liep zeer vlot tot we een OCS (diskwalificatie wegens te vroeg starten) pakten in de laatste reeks van de 3de dag.

Met nog 1 dag te gaan werd het heel spannend of we de top 10 zouden halen. We stonden 10des, wat op zich al een schitterend resultaat was , maar we waren gebrand om toch de medal race (top 10 finale) te halen.

De laatste dag in Gold Fleet was beslissend en we hielden het hoofd heel goed koel. We vaarden een 4 een 1 en een 5. Constant in de top 5 met een zeer mooie overwinning. Hierdoor klommen we tot op een 5de plek en haalden we de medal race.

Deze race was live te volgen op tv in Duitsland, en op internet en heel wat mensen hebben ons live een minder goede start zien nemen om terug te komen van 10de tot 6de en zo in totaal 5de te worden.

Dit is een schitterend eindresultaat, waar we in het begin niet echt op gehoopt hadden. Dag per dag hebben we het goed gedaan en zo behaalden we ons beste resultaat tot nu toe. Een mooie opsteker die de pijn van het missen van de Spelen een beetje verzacht. Maar onze blik is nu vooral op de toekomst en op progressie gericht!

Tekst: Yannick en Matthieu

www.kieler-woche.de

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: