Prachtige zeilavond tijdens 10de WAR eindigt in mineur wegens schade

Who’s NextDe protestcommissie van de WSV Flevomare kon aan het werk. Gisteravond bij de start van de ORC-2 tijdens de 10de WAR ontstond een botsing tussen de Wendelin, Tri-Eau en Hops. De Wendelin en Tri-Eau trokken zich daarna terug. Na afloop waren schippers druk bezig een protestformulier in te vullen. Helaas hebben alle 3 de schepen schade opgelopen.

Hoewel ook een aantal boten overlast ondervonden van de steeds verder oprukkende waterplanten was het verder een prachtige zeilavond met een mooie 3-4Bf NO wind. De favorieten in de diverse klassen hebben hun reputatie in veel gevallen waar kunnen maken.

In ORC-1 heeft de Who’s Next (foto) na een tijdstraf vorige week, nu weer overduidelijk de overwinning gepakt.

In de ORC-2 zeilde de Gotcha2 (JOD 35; Olivier Verhaar), winnaar van de Schuttevaerrace 2012, weliswaar de snelste tijd, op berekende tijd moest de Gotcha2 de overwinning laten aan de Jailbird (J-92; schipper van den Berg).

Team Sailselect (Optima 101; Jeroen Koninks) boekte haar 2e opeenvolgende overwinning in de ORC 3, gevolgd door de White Hawk (First 31.7; Sybout Hiemstra).

De SW-klasse was dit keer een prooi voor de Acqua Cheta (Winner 11.20). Hun voorsprong in gezeilde tijd was deze keer groot genoeg om ook als winnaar gekroond te worden.

De kampioenen van de 1e periode zijn ook bekend:
• ORC-1: GfK; First 40R; Bob Nijk
• ORC-2: Tri-Eau Elan 333 Leo van Raam
• ORC-3: Goura Victoria Sun Rise 34 Tineke en Doni Weidema
• SW French Connection Dufour 35 CL Ohm/Veer

De complete uitslag is te vinden op: http://www.flevomare.nl/uitslag.htm

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: