Voorbeschouwing Deltaweek 2012

DeltaweekHet aantal inschrijvingen voor de Deltaweek 2012, het jaarlijkse Zeeuwse zeilspektakel, houdt gelijke tred met de aantallen van vorige jaren. De inschrijving loopt nog tot donderdag 28 juni. Vrijdag 29 juni start de Deltaweek met de aanbrengrace van de Krammersluis te Bruinisse naar Zierikzee. Vanaf zaterdag 29 juni barsten daar de sportieve competitie en het feest op de wal los.

Buitenlandse deelname
Zeeland, en zeker ook de Oosterschelde, is een geliefd watersportgebied. Veel buitenlandse watersporters (met name Belgen en Duitsers) hebben hier een vaste ligplaats. Zij behoren al jaren tot de deelnemers aan de Deltaweek.

EAORA
Dit jaar wordt de buitenlandse deelname uitgebreid met een groep van 15 à 20 Engelse schepen, die onder de vlag van EAORA (www.eaora.org.uk) een zeezeilwedstrijd naar Breskens organiseren op 29 juni, daar een korte wedstrijd varen op 1 juli, om vervolgens via een toeristische stop in Goes (2-3 juli) op de Oosterschelde hun krachten te meten met de overige deelnemers aan de Deltaweek.

De wedstrijden
De wedstrijdteams strijden in het kader van de Deltaweek Races rondom de boeien. Voor de grote boten volgen nog de door-de-weekse races via Sint Annaland, Yerseke, Wemeldinge, naar Colijnsplaat, waar het tweede wedstrijdweekend plaatsvindt met o.a. de bekende Veronicarace op de Noordzee.
Pas daarna is het eindklassement te bepalen.
De open boten in de eenheidsklassen (Melges 24, MaxFun, J22, Laser SB3, Yngling en Sportboten) komen enkel in het eerste weekend in actie vanuit Zierikzee.

Nieuw project
De deelname van de Yngling is een nieuw project van de Stichting Nationaal Jeugd Zeil Plan, om jonge zeilers in teamverband ook op getijwater in actie te laten komen. De Deltaweek werkt hier van harte aan mee. (http://nationaaljeugdzeilplan.nl)
De open boten in de eenheidsklassen FD en Spanker komen in het tweede weekend in actie vanuit Colijnsplaat.

Walactiviteiten
In Zierikzee vinden de activiteiten plaats op het evenemententerrein Noordpoortplein.

Op vrijdag 29 juni treedt Shakyground (www.shakyground.nl) op ter verhoging van de feestvreugde.

Op zaterdag 30 juni om plm. 18.00 uur zal de Deltaweek officieel geopend worden door de heer Heijning, gedeputeerde van de provincie Zeeland.
’S avonds is het feest met muziek van Stoot (www.stootmusic.nl).

Op zaterdag 7 juli treedt Copy Cat (www.copy-cat.nl) op in Colijnsplaat bij het clubgebouw.

Programma Deltaweek Races 2012
29 juni Aanbrengwedstrijd (Krammersluis-Zierikzee)
30 juni Zeelandwedstrijden I (Zierikzee)
1 juli Zeelandwedstrijden II (Zierikzee)
2 juli Buutengaetsrace (Zierikzee - Sint Annaland)
3 juli Sint Annaland - Yerseke
4 juli Yerseke - Wemeldinge
5 juli Onrustrace (Wemeldinge - De Val)
6 juli Veronicarace (Roompotsluis - Roompotsluis)
7 juli Zaterdagwedstrijden (Colijnsplaat)
8 juli Deltaweek finale (Colijnsplaat)

Tekst: Wim Dominicus

www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: