Voorbeschouwing Light Vessel Race

Light Vessel RaceKomend weekend vindt in Zeebrugge de jaarlijkse Genisol Light Vessel Race plaats. Naast de IRC schepen die hun windward leeward banen zeilen is deze zeilwedstrijd volgens de wedstrijdorganisatie vanaf dit jaar ook voor de CR-zeilers een aanrader. Er wordt twee dagen zeilplezier gegarandeerd.

IRC
De Belgische IRC schepen kenden de weg naar de Light Vessel Race al geruime tijd en de windward leeward banen die voor hen worden uitgelegd voor de kust van Knokke trekken traditiegetrouw een dertigtal deelnemers die strijden om het ONZK en trofee Gaëtan Janssens.

De grote bandbreedte in de samengevoegde IRC 1&2 klassen beloven grote verschillen in de eerste en laatste finishtijden. We zien een aantal bekende en nieuwkomers: Il Corvo (Grand Soleil 43OT), Alegria (Grand Soleil 39 Sport), J-Bee (J/111), Ragazza (J/35), Tontin (A35) en heel wat anderen.

In IRC 3 zien we onder meer de Capella van Frans Maas (NED), de goed gezeilde Bayern Auto Sport (Dehler 29), de Half tonner Général Tapioca en twee First 31.7's aan de start.

CR
Nieuw is dat de organisatie vanaf dit jaar opteert voor twee manches per dag voor de CR schepen. Met 4 manches over twee dagen zou dit de competitie ten goede komen. Er zijn 12 banen voorzien voor de CR schepen variërend tussen 6 en 13 zeemijl. Deze banen bevinden zich steeds in de nabijheid van het IRC parcours zodat de wedstrijdleiding alles van nabij kan volgen en indien nodig snel beslissingen kan nemen.

Zeebrugge is er klaar voor
Een voltallig team staat klaar om er een geslaagd evenement van te maken. Op het water staat de RBSC-crew klaar om onder leiding van de race officers de banen uit te leggen voor de kust van Knokke.
Na afloop is het de Alberta-crew die het avondprogramma vult.
Kortom, de organisatie streeft naar een technisch goed georganiseerd Licht Vessel Race dat maximaal zeilplezier wil garanderen voor de deelnemers.

Gratis ligplaats
Deelnemers krijgen een gratis ligplaats aangeboden van één week voor tot één week na afloop van het event. Neem hiervoor even contact op met de havenmeester Wim of Benoit via +31 50 54 49 03

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: