Nederlandse zeilsters door naar laatste acht op WK Matchracen

Een maand voor aanvang van de Olympische Spelen komen de beste vrouwelijke Matchracers van de Wereld in actie tijdens het WK Matchrace 2012 in Göteborg, Zweden. De beste 16 van de wereldranglijst zijn voor dit WK uitgenodigd. Op de Denen en de Nieuw Zeelanders na zijn alle deelnemers van de Olympische Spelen present.

Nederland wordt door twee teams vertegenwoordigd. Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering en het team dat zich geplaatste heeft voor de Olympische Spelen met Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien de Koning.

De 16 teams kwamen op de eerste dag uit in twee poules . De beste vier van elke poule plaatsten zich gisteren voor volgende ronde waaronder het Mach3 team van Groeneveld, Bes en De Koning. Mulder, Witteveen en Bekkering plaatsten zich niet voor de ‘Gold group’.

Morgen 29 juni komt de Gold group weer in actie. Ze nemen het allemaal een keer tegen elkaar op en de beste vier plaatsen zich dan voor de halve finales. Mach3 versloeg onder andere het Engelse team van Lucy McGregor, maar verloren van het team van stuurvrouw Silja Lethinnen uit Finland. Lethinnen was ook de uiteindelijke winnaar van de poule waarin Mach 3 derde werd. De andere poule werd gewonnen door de Amerikaanse favoriet Anna Tunnecliff.

Groeneveld, Bes en De Koning waren heel tevreden met deze stap. De Koning vertelt: “
Het is eindelijk gelukt om over de gold fleet `barrière’ te gaan. Afgelopen wedstrijdseries werden we redelijk gefrustreerd van `iedere keer net niet’. Gelijk aantal punten maar net aan de verkeerde kant van de deler. Dit evenement zitten we aan de goede kant! Morgen barst het geweld weer los. Afgelopen twee dagen betaalde het om ‘ons eigen spel te varen’. Dat moet ons zeker meer brengen! Dus focussen op onze kracht waar we goed in zijn. En niet meer in de dingen die we minder goed doen.”

Uitslagen: http://www.gkss.se/en/Events/WMRWC/Section/Results/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: