Double Trouble updates

Double TroubleMet nog iets minder dan een week te gaan willen we graag alle CR zeilers en Clubracer lezers uitnodigen voor de shorthanded zeilwedstrijd Double Trouble vanuit Zeebrugge. Deze wedstrijd is bij haar derde editie al ingeburgerd maar we willen toch graag even de nadruk leggen op de wijzigingen die dit jaar werden doorgevoerd. Dit uiteraard om het de zeilers en zeilsters nog meer naar hun zin te maken.

De gemoedelijke sfeer en gezelligheid uit de vorige edities blijft onveranderd. Of u nu inschrijft met een toerschip of cruiserracer: de Double Trouble is een gezelligheidswedstrijd.

Nieuw voor de editie 2012 is dat de klassen CR1-2 en CR3-4-5-6 een andere baan zullen zeilen.

De schepen uit CR1-2 zeilen opnieuw een volledig rondje Thorntonbank. Wel dienen ze ter hoogte van de CP South een gate (tussen CP South en de begeleidingsboot) te passeren. Vervolgens gaat het voor hen omheen de CP West (SB), CP North (SB) en CP East (SB). Wanneer ze over de finish komen voor Knokke hebben ze een goeie 45 Nm in rechte lijn afgelegd.

Voor de deelnemers uit CR3-4-5-6 gaat het eveneens tot bij de Thortonbank. Ook zij varen door de gate ter hoogte van de CP South maar keren hier en laten de begeleidingsboot aan BB. Vervolgens wordt koers gezet richting finish. De baan is voor hen dus een 10 Nm korter en komt op een 33 Nm in rechte lijn.

Op deze manier zullen de schepen dus min of meer in groep toekomen en kan iedereen samen aan de après-voile starten. De lijn wordt gesloten om 19:00 uur maar we gaan er van uit dat iedereen dan al gefinished zal zijn.

Door te werken met een gate bij de Thorntonbank hebben we immers de mogelijkheid om in te korten mocht dat door de omstandigheden nodig blijken maar dat is uiteraard niet het opzet. Dit betekent ook dat de twee RBSC-schepen Butler en Gif die dag op het water zullen zijn om de wedstrijd in goeie banen te leiden.

PROGRAMMA:
• 07:30-08:00 Registratie in de loods met ontbijt (ontbijtkoeken en koffie/fruitsap)
• 08:00 Briefing in de loods
• 08:15 Butler en Gif verlaten de jachthaven
• 09:45 Start voor de kust van Knokke
• 19:00 Finishlijn gesloten
• Prijsuitreiking gaat door zodra de uitslagen bekend zijn en de schepen weer in de haven zijn.
• Voor het diner in Clubhouse Alberta dient vooraf rechtstreeks gereserveerd te worden op het nummer 050-544 197.

De Notice of Race kan u onderaan dit bericht raadplegen.

We willen jullie uitdrukkelijk vragen VOORAF via de website in te schrijven zodat wij ons praktisch kunnen organiseren.

www.rbsc.be/nl/wedstrijden?oper=inschrijvingsformulier,wedstrijd=536

Ook voor deze wedstrijd krijgen de deelnemers een gratis ligplaats vanaf zaterdag 2 juni tot één week na de race. Neem even contact op met havenmeesters Wim en Benoit voor de praktische afspraken op het nummer 050-544 903.

Tekst: Havenmeester Wim Driessens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: