Team Delf Challenge in Duinkerke en treft laatste voorbereidingen tot de Tour de France

Vanuit Frankrijk ons laatste uit de kuip verslag tot ‘Tour de France à la Voile’! Het team is in Duinkerken om de laatste voorbereidingen te treffen, zaterdag gaat de wedstrijd met de proloog van start.

Tour de France à la Voile
Nog even een korte uitleg: we gaan een rondje om Frankrijk varen. Dat doen we via de route die je in het filmpje hierboven kan zien. We beginnen in Duinkerken en gaan dan langzaam de Atlantische kust af naar het zuiden. Daar gaat de boot op de trailer om in de Middellandse Zee het rondje af te kunnen maken.

Het klassement is onderverdeeld in een amateurklassement en een professioneel klassement. Wij varen in het amateurklassement, met de doelstelling om een podiumplek te halen. Alle deelnemers zeilen met dezelfde boot, de spectaculaire M34.

Voorbereidingen
Op dit moment zijn we in Duinkerken bezig met de laatste voorbereidingen. Het team wordt ingeschreven, de boot wordt gekeurd en de zeilen worden gemeten. De boot is op de trailer naar Frankrijk gebracht, dus alles (mast, romp, techniek) moet nu opnieuw wedstrijdklaar gemaakt worden.

Shorecrew
Nieuwe teamleden! Tijdens de Tour de France willen we ons als zeilers kunnen focussen op dat waarom we in Frankrijk zijn: zeilen. Daarom is ons team versterkt met een shore-manager / PR: Feike Essink, een kok: Marjolein Epke en Niels van Braam en Mark Roth (wisselen elkaar af) als materiaalmannen. We zijn ontzettend blij dat deze enthousiastelingen ons team de komende maand vanaf de wal gaan ondersteunen!

Delft Challenge volgen?
U kunt Delft Challenge uiteraard volgen.
Facebook: http://www.facebook.com/DelftChallenge
Twitter: https://twitter.com/delftchallenge/
en: http://www.delftchallenge.nl/

Tot op het water!
Team Delft Challenge

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: