Tactische keuzen bepalen winst in Bruine Bank Race

Bruine Bank RaceOp vrijdag 1 juni 2012 is om 17.00 uur het startschot gegeven voor de 29 deelnemers aan de Bruine Bank Race/100 mijl voor shorthanded zeilers. Onder perfecte omstandigheden met een noordwestelijke wind kracht 3 zijn eerst de 21 ORC boten vertrokken naar de Bruine Bank en vijf minuten later de multihulls en de mini’s, Class Mini 6.50. Nog niet eerder verschenen vijf Class Mini 6.50 boten in Nederland aan de start.

Met een zuidgaande stroom bij vertrek en een noordwestelijke wind koos het merendeel van de zeilers om de Bruine Bank met de klok mee te ronden, welke de juiste keuze bleek te zijn. Bijgelicht door een bijna volle maan werden de kardinale tonnen bij de Bruine Bank in de loop van de nacht gerond door de deelnemers, terwijl de wind in kracht afnam.

Op zaterdag 2 juni om 8.08 uur waren de line honours voor de Junique, een J/122. In de loop van de ochtend finishten de overige deelnemers, wat een kleurrijke aanblik van spinakers opleverde. Om 16.00 uur is de laatste mini gefinisht na een lange race met materiaalpech en steeds verder afnemende wind.

Ook in de haven werd er ’s middags nog strijd geleverd bij het matchracen met Optimisten. Christa ten Brinke bleek onverslaanbaar en werd de terechte kampioen. Een zonnige middag met muziek en versnaperingen georganiseerd door Tuned Rigs & Ropes.

In de ORC klasse is de Bruine Bank Race gewonnen door de Junique, bij de multihulls door de catamaran Glatisant en in de Class 6.50 heeft de Ran of the Northsea van Christa ten Brinke de eerste prijs mee naar huis genomen.

Speciaal voor de Shorthanded Competitie is er ook een IRC klassement, daarin ging de Majic Potion met de winst naar huis.

Tekst: Jules Bänffer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: