Manu Hens & Enrico Michel winnen Zuid Europees kampioenschap Snipe

Manu Hens & Enrico MichelHet Zuid Europees kampioenschap Snipe vond plaats in Lago di Caldonazzo. Elke dag perfect zeilweer met een zuidelijke wind met kracht 4 tot 5 vanaf 14 uur, een beetje Garda Meer meer condities. Wel veel bewolking maar temperaturen tot 28°. Het Snipe kampioenschap telde 38 deelnemers waarvan 4 Belgen, 4 Duitsers, 1 Pool en de rest Italiaans.

Ben Van Cauwenbergh en Nadia Deferm (RYCB) zeilen onder Duitse vlag en worden gelijk Duits kampioen. Volgens de SCIRA regels mag je onder het land zeilen waar je woont.

De Belgische Teams:
-Bart Janssens/Eva Jacobs (RYCB)
-Manu Hens/Enrico Michel (RYCB)
-Guy Celis/Charlotte Hambrouck (RYCB)
-Ben Van Cauwenbergh/Nadia Deferm (RYCB)

Bart en Eva, al verschillende keer Belgisch kampioen en Vice Europees Kampioen in Anzio. Ook Manu is geen onbekende en mee aan boord als tactieker in mijn Draak, zijn titels zoals Belgisch kampioen, Nederlands kampioen Draak 2010 en Vice Europees Kampioen Snipe in Oslo.

De eerste dag weinig wind met een afgekorte reeks die Bart en Eva winnen, 3de Manu, 4de Ben & Nadia, 5de Guy & Charlotte. Vier Belgen bij de eerste 5, een goed begin.

Ben Van Cauwenbergh en Nadia DefermBen Van Cauwenbergh en Nadia Deferm

Op dag 2 krijgen we 3 reeksen, Manu in geniale form en begint zich langzaam naar voor te werken, hij zeilt 2 eentjes en een 2e plaats. Bart & Eva hadden een slecht begin maar winnen de laatste reeks van de dag met een Galgenweel lengte voorsprong, weeral een reden om schol te zeggen. Onze coach Caroline had het bier reeds koud gezet.

Guy & Charlotte lieten hun regelmatig zien voor de wind, heel mooi gezeild en hebben een paar drietjes op hun konto.

De 3e dag, 3 reeksen, in totaal 7 reeksen met 2 aftrekken.

1. Manu
2. Bart & Eva
3. Ben & Nadia (Duits Kampioen)
7. Guy & Charlotte

Het Zuid Europees kampioenschap Snipe kende een prachtige organisatie op het water en ook aan de wal. Voor slechts 75€, 3 dagen Zeilen, eten (middag & avond) en drinken!

Tekst: Ben Van Cauwenbergh

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: