Dione en Ithaka winnen Contest Cup

Contest CupVan 1 tot en met 3 juni was er een ware Contest invasie in de Oosterhaven van Medemblik en in de Binnenhaven van Enkhuizen. Contest eigenaren uit verschillende windstreken namen deel aan de 9e editie van de Sevenstar Contest Cup 2012. Bij aankomst in de haven op vrijdagavond wapperden de Nederlandse, Duitse, Engelse en Russische vlaggen vrolijk langs de kade.

Wedstrijd varen van Medemblik naar Enkhuizen
Het evenement dat jaarlijks in het eerste weekend van juni georganiseerd wordt door Contest Yachts trok dit jaar weer bijna 30 deelnemers met schepen tussen de 27 en 55 voet. Oude en nieuwe Contest jachten leefden zich uit op het IJsselmeer. Anders dan voorgaande edities werd er op zaterdag naast een korte baan ook een lange baan gevaren richting Enkhuizen. In de binnenhaven voor de deur bij Restaurant Die Drie Haringhe meerden de deelnemers aan om vervolgens te genieten in de zon van de borrel en diner.

Door in te spelen op de grote variëteit aan deelnemende schepen komt iedere Contest zeiler aan zijn trekken. “De wedstrijdzeilers hebben we net als voorgaande jaren in twee klassen laten starten. Voor de Contesten met een lengte tot 40 voet heeft de wedstrijdleiding een kortere baan uitgezet dan voor de schepen van 40 voet en langer. Tijdens de lange baan wedstrijd richting Enkhuizen volgde een spannende strijd tussen de schepen in de grotere klasse. En naast deze wedstrijdklassen is ook de toertocht weer een succesvol onderdeel gebleken”, aldus directeur Arjen Conijn.

Uitslagen
De wedstrijden en de toertocht werden zowel op zaterdag als zondag gevaren onder wisselende omstandigheden. Op zaterdag was het oer Hollands weer, volop zon en een matige noordoosten wind. Ondanks de kou hebben de deelnemers op zondag met veel plezier een lange baan gevaren richting Medemblik. Iedereen kwam in de middag voldaan de haven weer binnen om het weekend af te sluiten met de prijsuitreiking bij Café Brakeboer.

De wedstrijdleiding was in handen van het wedstrijdcomité uit Uitdam onder leiding van Frans Bolweg. De overall uitslagen na twee dagen zeilen waren:

Klasse ≤ 40 voet
1e prijs Dione, 35
2e prijs Fairness Kimmy, 28
3e prijs Relexelle, 34

Klasse > 40 voet
1e prijs Ithaka, 50CS
2e prijs Painkiller, 45CS
3e prijs Marijn, 50CS

De volgende Sevenstar Contest Cup vindt plaats van 31 tot en met 2 juni 2013. Dit wordt een bijzondere editie, het tweede lustrum van de Contest Cup zal dan gevierd worden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: