Tussenstand Sail for Gold regatta

In het Zuid-Engelse Weymouth, de Olympische zeillocatie, brak gisterenmiddag eindelijk de zon door en nam de wind iets toe. De Nederlandse kernploeg en de Belgische Evy Van Acker zeilden daar goed bij. Dat resulteert in de volgende tussenstand na drie dagen en zes races. De finales zijn op zaterdag 9 juni voor de Olympische klassen.

Tussenstand Olympische klassen:
Marit Bouwmeester (NED), Laser radial, 1ste
Evy Van Acker (BEL), Laser radial, 3de
Pieter-Jan Postma (NED), Finn, 4de
Rutger van Schaardenburg (NED), Laser, 8ste
Sven en Kalle Coster (NED), 470 mannen, 11de
Lisa Westerhof en Anneloes van Veen (NED), 470 dames, 14de
Renee Groeneveld, Annemieke Bes, Marcelien de Koning, Matchracen, Herkansingspoule

Hoe verder?
Vanaf vandaag 7 juni start de beste helft van het veld in de goldfleet. Daar vindt de eerste schifting plaats. Dat geldt voor de Laser, Laser radial en zo ook in de 470 mannen. Tevens is de verwachting dat de wind snel fors gaat toenemen in de middag dus er wordt vroeg gestart om zoveel mogelijk races te kunnen varen voordat de condities stormachtig worden.

Video interview hierboven met: Lijia Xu - Laser Radial - CHN, Marit Bouwmeester - Laser Radial - NED, Evi Van Acker - Laser Radial - BEL, Paul Goodison - Laser - GBR

www.skandiasailforgoldregatta.co.uk

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: