6de Twilight - de race around the toffee apple

Starten met zonnebril en finishen met zeilpak aan. Dat hebben we nog niet gehad. Start met stroom mee dus dat was een potentiële general recall. Maar die general werd een individuele terugroep. De 2 X-41’s kregen de match race waar ze naar uitkeken en de Cedo Nulli ging met de eer lopen. Wemeldinges kreeg professionele hulp uit de richting van Alinghi (Pieter van Niekerk), en een T-bone aanvaring liet een bittere smaak na voor Zigzag2 en Stardust.

Race around the toffee Apple
Wij hebben op de Wide Awake een paar Aussies aan boor die vinden dat de O20 er als volgt uitziet: Dara Herlihy (AUS): Where are going now mate? Yan T.: We are heading for the O20, the red green mark, a bear away set. “Oh sweet, the toffe Apple,… nice”. En dus bij deze weet u het nu ook.

Scud wint op handicap
De Cedo Nulli geschipperd door Thomas Goossens komt als eerste over de finishlijn gevolgd door de Lender van Luc Meersman op net geen minuut verschil. Derde over de lijn op een 4 min en 15 seconden ongeveer komt de Scud als 3de over de lijn wat berekend genoeg bleek (53sec over) om eerste te worden.

T-bone crash
Bij de eerste indewindse boei komen de Zigzag2 van Wim Clinspoor en de Stardust van Herman Goossens in aanvaring. Wij hebben het niet gezien om nadere uitleg te verschaffen over wie er in fout was, of iedereen ok is, en wat de schade aan de boten zijn.

Complete uitslag: www.wsvo.nl/uitslagen-twilight-2012/138-uitslag-twilightrace-6-van-6-ju…

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: