Europees kampioenschap Optimist 2012

Europees kampioenschap Optimist 2012Zondagmiddag lande het Belgische Ek-team optimist terug in Zaventem. Na 12 dagen verbleven te hebben in Lignano Sabiaddoro (Italië) op het Europese kampioenschap Optimist. Het team bestaande uit Aurélie Van Schoote, Lieze Raveling, Véronique Rief, Lothar De Bruycker, Alexandre Lefin, Reinout Pauwels en Simon De Gendt werden hiervoor geselecteerd door hun uitslag gedurende 4 selectiewedstrijd op voorhand bepaald door het Dinghy Optimist Class Belgium.

Zij vertrokken dus naar wat voor 5 van de 7 zeilers hun eerste Europees Kampioenschap was met elk hun doelstelling. Bij de meesten van hen werden deze doelstellingen vervuld, bij sommigen was het resultaat zelfs beter dan verwacht. De condities in Lignano waren niet optimaal, dagelijks kon er meestal pas gezeild worden vanaf 12u. Op dat moment kwam er een kleine zeebries op van 6 knopen. Enkel de laatste 2 dagen hadden we meer wind. De voorlaatste dag van het kampioenschap was er zelfs te veel wind waardoor er niet kon gevaren worden en op de laatste dag konden we eindelijk varen met meer dan 10 knopen wind. Wat voor de belgen direct zorgde voor mooie resultaten in de 2 reeksen die bij de meisjes gevaren werden en de ene reeks die bij de jongens gevaren werd. Zo werd er een 1tje gevaren door Aurélie en een 2 en een 8 door Véronique.

Alle eindresultaten zijn te vinden op de website van dit evenement: http://www.optieur012.org/

De coachen Filip Willems en Van den Bossche Pieter zijn tevreden met dit resultaat. Ze houden in hun achterhoofd dat de meesten van de groep die aan dit ek deelnamen zullen nog een jaar of zelfs 2 jaar in de optimist mogen varen. Er zal dus een jaar hard getraind worden om het volgende jaar betere resultaten te halen.

Tijdens de voorbereiding en gedurende het kampioenschap hielden de zeilers een blog bij. Deze kan je vinden onder de volgende link: www.optimist2012.be en op facebook kan je de belgische optimisten ook volgen, ook in de toekomst, als je deze pagina (http://www.facebook.com/BEL.optimist) “liked”.

Het Ek-team heeft nu even rust, begin augustus start hun programma opnieuw. Ondertussen kunnen we het Belgische wk team volgen dat op 15 juli van start gaat in de Domunicaanse republiek.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: