Nog 7 weken voor de 48ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace

24 Uurs ZeilraceNog 7 weken en de 48ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace gaat op vrijdagavond 24 augustus van start. Zoals elk jaar staat er ook nu weer een spetterend zeilevenement voor de deur! De deelnemende zeilteams weten het: het gaat om goed zeemanschap, teamwork, uithoudingsvermogen, tactiek en maken van keuzes. Waar gaan we starten, welke rakken wel en welke rakken varen we maar niet? Te hoog, is niet bezeild, misschien shift de wind wel en kan je later niet meer goed wegkomen. En dan vooral in de laatste uurtjes de vraag of dat extra rakje er in zit?

Met de nieuwe sportboei bij het voormalige Wagenpad zijn er dit jaar weer vele mogelijkheden bijgekomen om in de laatste uren nog wat extra mijlen te pakken. En na de finish een geweldige binnenkomst van de circa 700 deelnemende boten in Medemblik met duizenden mensen op de kade en een fantastische sfeer rondom de havens.

Velen hebben zich inmiddels al ingeschreven, maar de grens van 750 boten hebben we nog niet bereikt. Tot 3 augustus is het nog mogelijk om via de website www.deltalloyd24uurszeilrace.nl tegen het gereduceerde tarief in te schrijven. Daarna is er een toeslag van € 22,50. Met de vakantieperiode voor de deur gaan veel zeilers ongetwijfeld met de boot op pad. Wellicht al een mooi moment om de ideale rakken te onderzoeken en zich goed voor te bereiden op de komende 24 Uurs. De voorbereidingen kunt u nu al met elkaar delen via Twitter #24uzr.

Tekst: Edwin Lodder

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: