Een spectaculaire zeilavond tijdens de 13de WAR regatta

zeilavondOndanks dat de vakantie was aangebroken waren er bij de 13de WAR van de WSV Flevomare toch nog 37 boten aan de start gekomen. Met ZZW 5 Bf werd het een prachtige zeilavond. Het was in de voor de windse rakken kiezen tussen wel of niet de spinnaker zetten. Het kuddegedrag was hier niet vreemd. Nadat er één boot de spi gezet had, zag je bij de andere boten al gauw alom bedrijvigheid om ook de spi te zetten.

Het leverde met name in het 2e spinnakerrak bij een fikse windvlaag zeer spectaculaire beelden op: boten die volledig uit het roer liepen, spinnakers die alleen aan de val of één schoot door de lucht vlogen, dan wel in het water landden, schoten die verloren gingen.

Gelukkig geen persoonlijke ongelukken. Voor de meegezeilde kinderen was het een spannende avond. Voldoende stof voor een mooie spreekbeurt.

De ORC-1 werd verrassend gewonnen door de Bounty Hunter (Prima 38; Joost van Doorn, gevolgd door Zilt (Salona 37; Ruud Nieuwenhuis) en Breeje 12 II (Bavaria 44; gebr. v.d.Weerd ).

In de ORC-2 behaalde de Jailbird (J-92; T.v.d.Berg ) haar 4e overwinning bij 9 starts. 2e en 3e werden resp. Grand Cru (Dufour 34; Wim Westland ) en de Tri-Eau (Elan 33; Leo van Raam).

De White Hawk (First 31.2; Sybolt Hiemstra) was de sterkste in de ORC-3. Bij 9 starts werd 6x een 1e en 3x een 2e plaats gevaren. Team Sailselect (Optima 101; Jeroen Koninkx) vaart ook een sterk seizoen en werd nu 2e. De Facet (Dehler 33; Ralph Kaasschieter ) had weliswaar de snelste zeiltijd, maar werd op handicap 3e.

Verrassend was niet alleen de overwinning van Moki (Bavaria 38; Eric van Dijken) in de SW-klasse, ook de 2e plaats van de Tuulikki (H.Christiaan 38; Nils Ruigrok) kan met recht een verrassing genoemd worden. Beide boten hadden duidelijk voordeel van de behoorlijke wind. De 3e plaats was voor de City (Optima 92; Casper van Putten).

De complete uitslag is te vinden op: http://www.flevomare.nl/uitslag.htm

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: