Eerste helft Tour de France à la Voile zit erop voor Delft Challenge

Delft ChallengeDe eerste helft van de ‘Tour de France à la Voile’ zit er op. Dat wil zeggen; we hebben alle etappes aan de Atlantische kust van Frankrijk gevaren. We zijn dus halverwege, de boot gaat nu op transport naar de Middellandse Zee. Life on tour bevalt goed. Na onze eerste dagen in Duinkerken is het team in de ‘tourtrein’ gekomen; we zitten in een ritme van wedstrijdzeilen, ons kamp onderhouden, PR-zaken regelen en de boot in topconditie houden. Iedereen in het team kent zijn verantwoordelijkheden en Delft Challenge loopt ondertussen als een goed geoliede organisatie.

Met 20 knopen planeren in Duinkerke!
Klassement Zoals we eerder schreven is onze missie het behalen van een podiumplek in het amateurklassement. Dat blijkt lastiger dan gedacht, maar het is nog niet onmogelijk. Momenteel staan we op een vierde plaats, maar de nummer twee en drie zijn dichtbij. Onze directe concurrenten zijn nu de teams van de Ecole Nationale de Voile (de nationale zeilschool van Frankrijk), Côte d’Armor en Bred Normandië, en het Belgische team met Tour-veteraan Bertrand Pacé aan het roer. Niet de minsten.

Publiciteit
De publiciteit die de ASO (de overkoepelende organisatie van de Tour de France à la Voile) verzorgt voor het evenement is iets waar we in Nederland nog iets van kunnen leren. De Tour heeft dagelijks een artikel in sportkrant l’Equipe, een paar dagen geleden zelfs paginagroot. Verder maakt de organisatie dagelijks een samenvattingsvideo en moeten er soms journalisten mee aan boord, op die manier krijgt het evenement de maximale aandacht.

Maar onze eigen PR-campagne staat ook niet stil! PR-man Feike Essink maakt twee keer in de week een aflevering van onze miniserie. In deze serie laten we zien wat we in Frankrijk doen, hoe onze campagne zich ontwikkelt en wie in het team wat doet. Zo kunt u verse reacties op de steiger zien na een slopende offshore-etappe, maar ook de avonturen van de shorecrew. Deze video’s verspreiden we via verschillende kanalen (onze website en Facebook, maar ook nieuwssites zoals de Vaarkrant.nl). De meest recente aflevering vindt u hier op YouTube, eerdere afleveringen zijn daar ook te vinden.

Goed, tot zover deze update. Wij gaan verder met wedstrijdzeilen, en verruilen hopelijk de komende weken ons zeilpak voor een korte broek in de Middellandse Zee. Volgen wat wij allemaal doen? We hebben een profiel op Facebook, een twitterstream en een website, verslagen, foto’s en filmpjes verschijnen op Vaarkrant.nl van De Telegraaf en ClubRacer.be

Tot op het water!
Team Delft Challenge
www.delftchallenge.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: