Clipper Round the World Yacht Race groot succes voor Den Helder

Clipper Round the World Yacht RaceZojuist zijn alle tien Clipper Race boten vertrokken uit de haven van Den Helder richting Southampton voor de laatste stop. Uitgelaten door het Nederlandse marineschip HNLMS De Ruyter, vaarde Honour Schram de Jong met haar crew op ‘De Lage Landen Embraces the World’ als eerste over de startlijn heen. Een prachtig vaarwel zoals zij in een eerder interview al had voorspeld. De boten hebben bijna een jaar rond de wereld gevaren met louter amateur zeilers aan boord. Dit jaar legde deze wereldwijde, unieke race voor het eerst aan in Nederland.

Sponsor De Lage Landen, die als team deel neemt aan de race heeft bewust gekozen voor Den Helder als aanleg locatie. Den Helder is de thuishaven van hun boot ‘De Lage Landen Embraces the World’.

CEO Ronald Slaats van De Lage Landen vertelt: “De samenwerking met de Clipper Race organisatie, Marinehaven Willemsoord, de Marine en de gemeente Den Helder stond garant voor een geweldig evenement voor ons en het publiek. Ruim 500 zeilers en medewerkers uit alle Europese landen hebben dit mede mogelijk gemaakt. Zij zijn het afgelopen weekend erg gastvrij ontvangen op een bijzondere locatie. Den Helder heeft een hele positieve indruk op ons achter gelaten.”

Bezoekers
Niet alleen Nederlanders maar ook onze Duitse buren hebben het evenement zeer goed bezocht. Hotels waren bezet en er heerste een gezellige drukte in Den Helder. Kees Turnhout, Commandant Opleidingen KIM is ook erg enthousiast over de laatste week: “Alles stond in het teken van samenwerking met de betrokken partijen; Schouwburg De Kampanje, Marinehaven Willemsoord, De Lage Landen en het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) hebben met veel plezier gewerkt aan de realisatie van dit publieksevenement dat perfect verlopen is.”

Winnaars
“Het bezoek aan Den Helder heeft voor mij zowel feestelijke als persoonlijke aspecten. Deze stad is mijn geboorteplek en mijn achternaam is nog steeds sterk verbonden met de Marine. Ondanks het feit dat we geen podiumplek behaald hebben zijn we blij met de prachtige resultaten”, aldus Honour Schram de Jong . Op dit moment staat zij met de rest van de crew op de vierde plek genoteerd.

Zondag 22 juli zullen de boten op hun eindbestemming aankomen. In Southampton worden de zeilers ontvangen met optredens, live muziek en uiteraard wordt na een jaar varen eindelijk de winnaar bekend. De hele dag staat in teken van deze buitengewone prestatie en grootse uitdaging die de tien teams bijna een jaar geleden aangingen.

Over Clipper Round the World
51 weken lang zeilde tien identieke boten met hetzelfde budget tegen elkaar. 500 mensen uit alle gelederen van de wereld voeren in totaal via 15 havens op 6 continenten. 22 juli aanstaande eindigt ’s werelds langste oceaan race- die startte op 31 juli 2011 - in Southampton.

www.clipperroundtheworld.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: