Veel wind tijdens 14e WAR

Waren het vorige week nog 37 startende boten, nu waren het er 28 totaal. De vakantie (of was het het weer?) is echt begonnen in Midden-Nederland. Met een windwaarschuwing voor het Makermeer van 6 Bf, beloofde het een heftige zeilavond te worden. In het begin van de race was het zeker nog een ZZW 6 Bf. Gedurende de wedstrijd nam de wind zelf af naar een mooie 5 Bf.

In de ORC-1 en 2 werd er door de meeste boten volop gebruik gemaakt van de spinnakers. De (mot)regen en daardoor matig zicht zorgde er wel voor dat het moeilijker was de concurrentie te herkennen en volgen. Pas bij een ronding kon je weer ongeveer je positie bepalen.

De ORC-1 werd deze keer gewonnen door de Zilt (Salona 37; Ruud Nieuwenhuis) met op de 2e en 3e plaats resp. GfK (First 40.7R; Bob Nijk) en SparklinGS (Grand Soleil 37; Richard van Leeuwen ). De GfK verstevigde hiermee haar positie in het algemene Klassement. Totaal kwamen er 8 boten aan de start.

In de ORC-2 (8 startende boten) was Maatskip (Dufour 34 van Menno Koen) terug van vakantie en pakte meteen maar de overwinning, zowel op line-honours als op gezeild handicap. De Tri-Eau (Elan 33; Leo van Raam) werd hier tweede, terwijl de Jiggle (J92; M.Breuklander) knap derde werd.

Met slechts 4 startende boten was de ORC-3 het minst bezet deze avond. Team Sailselect (Optima 101; Jeroen Koninkx) had weliswaar de snelste zeiltijd, maar werd 2e op berekende tijd. De Goura Victoria (Sun Rise 34; Doni en Tineke Weidema) was de winnaar. De 3e plaats was voor de Bizzy Bee (Huisman 37; Ronald van Dijk).

Voor de 2e keer op rij was de Moki (Bavaria 38; Eric van Dijken) de sterkste in de SW-klasse. Ze bleven op een knappe manier hun concurrentie voor. Van de 8 gestarte boten werd de Lumen Maris (Dufour 365 GL; Victor Lampe) hier 2e, gevolgd door de French Connection (Dufour 35 CL; Vehr/Ohm).

Het klassement na 14 wedstrijden kent de volgende koplopers:
·ORC-1: GfK (First 40.7R; Bob Nijk)
·ORC-2: Tri-Eau (Elan 33; Leo van Raam)
·ORC-3: Goura Victoria (Sun Rise 34; Doni en Tineke Weidema)
·SW-klasse: French Connection (Dufour 35 CL; Vehr/Ohm)

De complete uitslag is te vinden op http://www.flevomare.nl/uitslag.htm.

Henk Kuiper
Foto: © Bernard Schep (foto van de start op 27 juni)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: