Draken in actie voor de Belgische kust

DrakenNa een reeks van negen buitenlandse wedstrijden, is de periode van zeilregatta’s aan de Belgische kust aangebroken voor de Belgische eenheidsklasse Draak (BDA). Al deze wedstrijden maken deel uit van de 5 Nations Cup, een reeks van 18 wedstrijden voor deze eenheidsklasse in binnen- en buitenland.

28 en 29 juli 2012
Denk! Race in VVW Nieuwpoort

4 en 5 augustus 2012
Brugse Zot race in VVW Nieuwpoort

11 tot/met 14 augustus 2012
Open Belgisch Kampioenschap Draak in RNSC Oostende

Tussenstand 5 Nations Cup
Van februari tot mei namen de meest competitieve Belgische Draak team deel aan negen buitenlandse wedstrijden.

Het trio Van Cauwenbergh / Hens / Den Hartigh (BEL 80: Blackout) leidt de rangschikking van dit regelmatigheidscriterium. Op de tweede plaats staat het trio Van Cauwelaert / De Bie / Vervisch (BEL 69: Chapter V) en derde is het team De Schrijver / Dobbels / Vermeire (BEL 78: Yapa L'Feu).

Na een geslaagd Belgisch Kampioenschap en de Derbigum Dragon Gold Cup van vorig jaar, kijkt de klassenorganisatie vol vertrouwen uit naar de wedstrijden voor de Belgische Kust.

Huidig Belgisch Kampioen Tim Tavinor (GBR 774 – Tigger) komt alvast zijn titel in Oostende verdedigen.

Nieuwe boten
De klasse is weldegelijk aan een opmars bezig. Xavier Vaneste heeft een nieuwe Draak in gebruik genomen (BEL 82).

Ook Peter De Gryse, BDA voorzitter en managing director van DENK! Communication, doopt zijn ‘nieuwe' Draak (BEL 83) op zaterdag 27 juli.

Meezeilen met de Bugatti van de zee?
Bemanning is ook in de Draakklasse altijd welkom. De BDA heeft een actieve bemanningspool zodat eigenaren altijd extra handen vinden om hun boten optimaal te laten presteren.

Je vindt alle gegevens om mee te kunnen zeilen: www.belgiandragons.be/en/x/217/crew-list

Tekst: Pit de Jonge / Ship to Shore

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: