Netwerk in de aanloop voor de grootste oceaanrace van 2012

Bert Bossyns NetwerkAls je de Netwerk in de werf ziet, vraag je je af: 'mini', huh?' De bouwers werkten zich uit de naad om de vervelende kinderziekten uit de Bel 821 te halen. We zijn samen bij windkracht 0 naar Les Sables d'Olonne gedobberd. En we hebben vele uren gespendeerd om weer aan elkaar te wennen. Eén man één boot: het klikt! Zondag start de toprace van het seizoen: les Sables d'Olonne - Azoren en terug. Fijn dat jullie me blijven volgen

.

Operatie finetunen geslaagd
Vorige maand ging de BEL 821 Netwerk linea recta naar de werf in Lorient. Bert Bossyns had zich daarvoor uit de Mini Fastnetrace moeten terugtrekken omdat de roerbladen openbarstten.

De bouwers keken het schip heel grondig na. De lijst van belangrijke verbeterpunten was aangevuld met aspecten die het werk en de veiligheid aan boord nog verbeteren.

De Netwerk is nu zowel structureel als technisch nog nooit zo goed in vorm geweest. Maar ook aan het comfort is gedacht. Zo zal Bert zijn bestek nooit meer moeten zoeken.

Boot en schipper zijn klaar voor de uitdaging van het zeilseizoen: de oceaanrace van Les Sables d’Olonne naar de Azoren en terug.
Deze 2 x 1270 zeemijlen lange solorace start nu zondag, 29 juli.

Hier lees je wat er allemaal aan de Netwerk is gebeurd: http://bertbossyns.be/nl/operatie-finetunen-geslaagd

Hello Netwerk?
De SAS race is een oceaanrace van de hoogste categorie.

Daarom volgde Bert Bossyns extra opleiding, vooral gericht op communicatie als op persoonlijke veiligheid.

En hangt hij veel in de mast.

Hoe Bert omgaat met communicatie op de oceaan staat hier: http://bertbossyns.be/nl/hallo-netwerk

Proefdraaien in de proloog van de SAS race
Behalve dat Bert de Netwerk van Lorient naar les Sables d’Olonne heeft doen dobberen (bij gebrek aan wind deed hij er haast 24 uur in plaats van 10 over) is er niet veel tijd geweest om alle systemen van touwen en elektronica op het schip helemaal grondig te overlopen.

“De proloog was daar ideaal voor. Ook omdat mijn bemanning aan de ene kant weinig sportief was en aan de andere kant amper 8 jaar jong. Deze Maël had wel ervaring met zeilen in de Optimist. In de tweede ronde heeft ze het roer genomen. Dan kon ik trimmen en de manoeuvres uitvoeren en tegelijk alles goed nakijken.
We zijn met een heel klein beetje leed van de 7de naar de 17de plaats gezakt, maar ik ben er nu tenminste zeker van dat alles goed op zijn plaats zit en werkt."

Hoeveel eten en drinken Bert meeneemt lees je hier: http://bertbossyns.be/nl/proefdraaien-de-proloog-van-de-sas-race

Les Sables d’Olonne – Les Açores - Les Sables d’Olonne

  • Start in Les Sables d’Olonne : zondag 29 juli om 13u02
  • Terugstart in Horta (Faial - Azoren): dinsdag 14 augustus om 13u00 (locale tijd)
  • Solowedstrijd
  • Afstand totaal : 2540 zeemijlen
  • Deelnemers: 10 in Proto, 28 in Serie (Netwerk)
  • Challenge voor Bert Bossyns: landgenoot Jonas Gerckens op de Elect-Râ in de serieklasse.

www.lessables-lesacores.com

Tekst: Pit de Jonge / Ship to Shore

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: