RBSC jeugdwerking scoort goeie punten op ISAF Youth Worlds 2012

Philip Hendrickx en Henri DemesmaekerVan 12 tot en met 20 Juli hadden de 2012 ISAF Youth Worlds plaats in Dublin. Ook de Royal Belgian Sailing Club was aanwezig en behaalde er een fantastisch resultaat. De ISAF Youth Worlds zijn het grootste zeilevenement voor kinderen tot 19 jaar, en vinden elk jaar plaats in een bepaald gastland. Dit jaar werd dus gekozen voor Dun Laoghaire, Dublin.

Het was een succesvolle editie met maar liefst 350 zeilers tussen 11-19 jaar oud uit 63 verschillende landen. De ISAF Youth Worlds worden al jaren terecht beschouwd als de opstap naar de Olympische zeildisciplines. Het zijn de Olympische zeilers van morgen die op de Youth Worlds neerstrijken. Voor België waren er 6 teams. Het mooiste Belgische resultaat werd behaald in de SL16 klasse. Een SL16 is een sportcatamaran voor 2 personen.

Philip Hendrickx (18 jaar) en Henri Demesmaeker (11 jaar) behaalden er een zeer knappe 4e plaats. Ze waren zelfs tot de laatste manche in de running voor de 2e plaats.

Philip en Henri zijn beiden lid van de Royal Belgian Sailing Club en maken deel uit van het RBSC Youth team. Een programma dat enkele jaren geleden uit de grond werd gestampt om jonge zeilers professioneel te begeleiden op wedstrijden in zowel binnen als buitenland. Dit programma werpt nu dus zijn vruchten af. Vanaf de Olympische spelen in 2014 is Catamaran terug een Olympische discipline. Hou de Belgen dus maar in het oog!

Resultaten : www.isafyouthworlds.com

Tekst: Nicky Devisch / Royal Belgian Sailing Club

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: