Evi Van Acker begint sterk aan de Olympische zeilcompetitie

Evi Van AckerEvi Van Acker is vandaag goed begonnen aan het zeiltoernooi op de Olympische Spelen. De 26-jarige Belgische zeilster staat na twee regatta's op de tweede plaats in de Laser Radial-klasse. Evi zeilde een tweede en derde plaats in de eerste regatta's. Belg Wannes Van Laer staat op de 21e plaats in de Laser-klasse.

Evi Van Acker begon de eerste regatta in het middenveld. De 26-jarige zeilster rukte daarna snel op en zeilde de hele tijd in de top vier. Ze finishte uiteindelijk als derde. De eerste race werd gewonnen door de Ierse Annalise Murphy voor Gintare Scheidt uit Litouwen.

In de tweede regatta zeilde Van Acker meteen naar de leiding. Ze bouwde haar voorsprong in eerste instantie uit tot meer dan 20 seconden, maar de Ierse Murphy zeilde weer naar onze landgenote toe.

Van Acker moest vervolgens de leiding afstaan en Murphy ging net als in de eerste race onbedreigd op de overwinning af. Van Acker werd tweede, de plaats die ze na de eerste dag ook in het klassement bezet.

Morgen zeilt Van Acker de derde en vierde regatta. De zeilweek eindigt volgende maandag met de medaillerace.
Coach: "Evi zoefde naar voren"

Wil van Bladel, de coach van Evi Van Acker is tevreden na de eerste dag. "We hadden niet op beter mogen hopen", zegt de Nederlander.
Van Bladel en Van Acker

"Evi is heel rustig en geconcentreerd gebleven. Daar hebben we hard aan gewerkt. In de eerste regatta zat de angst er nog wat in en lag ze achter bij de eerste boei. Daarna zoefde ze naar voren. Dat was mooi om te zien."

De Ierse zeilster Annalise Murphy won beide regatta's. "Ze kan erg goed zeilen in winderige omstandigheden, maar als het minder hard waait, kan Evi haar aan. Murphy is de voorbije vier jaar maar een keer voor Evi geëindigd."

Wannes Van Laer debuteert met 21e plaats
Zeiler Wannes Van Laer (Laser) staat na de eerste dag op de 21e plaats, na een 19e en een 26e stek in de eerste twee regatta's. Van Laer (27) neemt de eerste keer deel aan de Olympische Spelen en mikt op een plaats in de top 20.

Alle uitslagen: www.sailing.org/olympics/london2012/results_centre.php
Bron: Sporza.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: