Jelmer Zittema wereldkampioen Splash

Jelmer ZittemaIn het Belgische Nieuwspoort is Frisiaan en jeugdtrainer Jelmer Zittema vrijdag 27 juli Wereldkampioen Splash geworden. Vanaf dag twee stond hij eerste en deze plek heeft hij niet meer prijsgegeven. Zelfs een driemaal nummer 1 in de laatste wedstrijden van de Belg Thomas Deckers kon Jelmer niet van de nummer één positie stuiten. De concurrentie naderde tot op vier punten.

De weersomstandigheden waren in vergelijking met voorafgaand aan het kampioenschap stormachting, echter tijdens het kampioensschap liet deze het zo nu en dan afweten. Op dag twee moest er drie uur gewacht worden op wind. Op deze dag legde Jelmer de basis voor het kampioenschap. Een tweede, zevende (uiteindelijk de aftrekwedstrijd) en tweede plek. De dagen erna bleef Jelmer in de top meezeilen met als uiteindelijke resultaat: Wereldkampioen Splash.

Ook Nynke Rooks presteerde goed met een twintigste plaats en vijfde dame. Dit terwijl ze dit jaar niet of nauwelijks nog wedstrijden gevaren heeft.

Alle WK Splash resultaten: www.splashworlds.org/main.php?id=47
Tekst: Durk Talsma / KWV Frisia

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: