Terugblik Tour de France à la Voile

Zo. Team Delft Challenge is weer terug uit Frankrijk! We hebben de Tour de France à la Voile afgesloten met een vierde plek. Tevreden? Zeker. Lees verder!

Doelen
Ons doel was het behalen van een podiumplek in het amateurklassement van de Tour de France à la Voile. Een vierde plek is geen podiumplek. Waarom kijken we dan toch tevreden terug?
Allereerst omdat de tegenstanders die boven ons staan niet de minste teams zijn. Ville de Genève heeft het amateurveld gedomineerd, maar hoorde volgens menig zeiler vanwege hun grote (tour)ervaring eigenlijk thuis in het professionele klassement. De tweede en derde positie worden bezet door teams van de Nationale Zeilschool van Frankrijk, supertalenten die meer op boten dan in boeken studeren. Niet de minste concurrenten dus.

Een andere grote concurrent, Region de Bruxelles - Capitale, met tourveteraan Bertrand Pacé aan het roer, hebben we gelukkig wel achter ons weten te houden. In de zwaarste offshore van de Tour zelfs met precies zes seconden. Menig zeilveteraan hebben we dus wel onze spiegel kunnen laten zien.

Publiciteit
Een groot evenement als de Tour de France à la Voile levert enorm veel publiciteit op. Zeker sinds dit jaar, de ASO (eigenaar van de Tour de France, de Paris – Dakar en andere evenementen) heeft de organisatie van het evenement op zich genomen. Dat betekent; dagelijks een groot artikel in l’Equipe, een grote krant in Frankrijk, dagelijkse aandacht op TV en professionele beelden die we voor onze eigen media-uitingen kunnen gebruiken.

Dan onze eigen PR; daar zijn we heel tevreden over. Voor de Tour hebben we een aparte mediaman meegenomen, Feike Essink, die twee keer per week een video-update gaf over onze campagne. Deze
miniserie staat op YouTube en wordt goed bekeken. Hierboven zie je de compilatie-aflevering. De serie geeft een goed beeld van het reilen en zeilen van Delft Challenge tijdens een grote campagne als de Tour de France, maar geeft ook de sponsoren de aandacht die ze verdienen. Logo’s, websites en andere beeldmerken zijn veel in beeld.

Daarnaast zijn onze artikelen, belevenissen en filmpjes verspreid door diverse media. Delft Challenge verscheen op Sailinfo.nl, Clubracer.be, wekelijks op Vaarkrant.nl van de Telegraaf en natuurlijk op onze eigen website en Facebook. Terugblikken op onze Tour zullen nog verschijnen in andere landelijke (zeil)media, daarover later meer.

De dag van morgen
En nu? Nu gaan we eerst onze verloren tentamens herkansen, maar daarna gaan we 100% aan de slag voor volgend jaar. Want we willen nogal wat stoere dingen gaan doen.

Allereerst onderzoeken we de mogelijkheden om naast de Tour de France à la Voile een soortgelijk evenement in het Verre Oosten te varen. Sailing Arabia The Tour is een evenement van twee weken dat gevaren wordt in Mumm 30’s, en teams langs plekken als Muscat, Dubai en Oman voert. Omdat Oman de zeilsport in eigen land wil stimuleren is deelname erg laagdrempelig en goedkoop gemaakt. De Tour de France à la Voile zal volgend jaar nog steeds ons belangrijkste evenement zijn, het Arabische broertje moet dienen als een voorbereidingsevenement.

Nederland
Maar naast al die voorbereidingsevenementen hebben we ook nog een binnenlands programma! U kunt de boot de komende weken bewonderen in Breskens tijdens het Breskens Sailing Weekend, en rondom Antwerpen tijdens de Antwerpen Race.

Tot op het water!
Team Delft Challenge

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: