Nieuwpoortweek eindigt met een knal

NieuwpoortweekOndanks de weersvoorspellingen trokken de verschillende vloten er woensdag vroeg op uit. Minstens één reeks voor alle klassen leek een haalbare kaart. Het mocht niet zijn. Op het westelijke parcours met wedstrijdleider Freddy Langeraert maakten de 420’s er een potje van met vele herstarten voor gevolg. Helaas kon geen enkele reeks afgewerkt worden. Dat had misschien wel gekund voor de Laser Radial en Laser 4.7 mits afkorting aan een boei maar die optie werd niet gelicht. Ondertussen pakten de donkere wolken samen in het westen en kwamen ze langzaam en dreigend dichterbij.

Op het oostelijke parcours konden de optimisten (veel bravere starters) toch een wedstrijd afwerken en het was zaak voor Miel Verstraete om de twee Engelse deelnemers die hem bedreigden af te houden. Beslist geen makkelijke klus met een mindere start. Miel werd zesde in de reeks en schreef het totaalklassement op zijn naam. Meteen een goede voorbereiding voor het WK dat volgende week in de Caraïben zal starten. Wellicht zullen de stortbuien van vandaag ook daar van de partij zijn. Voor de andere klassen konden geen wedstrijden meer gevaren worden en tegen twee uur moest de hele vloot in allerijl naar binnen worden gesleept voor een knallend onweer en bijgaande plensbui. Boten en zeilers waren alvast gespoeld.

Prijsuitreiking verdrinkt
Voor de ceremonie was het hinken op twee gedachten. Buiten natuurlijk, of toch binnen. Toen alles buiten klaar stond brak een onweer om u tegen te zeggen los en moest alles naar binnen. Het was improviseren toen de micro het niet deed maar de mooie prijzen van de sponsors werden in grote getale uitgereikt. Een beetje sneu dat de prijs van de Provincie West-Vlaanderen niet kon worden uitgereikt omdat de winnaar al met de noorderzon verdwenen was. We bezorgen hem, namens provincie raadslid, Peter Roose, graag aan de laureaat Miel Verstraete.

Mooie Nieuwpoortweek?
Zeker wel. Een grote opkomst, Belgisch en dus zeer gevarieerd weer, prima BBQ en goede organisatie op het water. Veel dank aan alle vrijwilligers die daar ook dit jaar alweer een zee van tijd voor investeerden en natuurlijk ook aan de drie Nieuwpoortse clubs. Sponsors Topsport Vlaanderen, Stad Nieuwpoort, de Provincie West-Vlaanderen, Mobistar, Ricoh en Hoegaarden worden nogmaals bedankt voor hun trouwe steun. Later dit jaar worden in Nieuwpoort ondermee nog het WK Splash en Jeugd EK Laser Radial gevaren. Voor dat laatste worden tot 270 Laser Radials verwacht. Nieuwpoort blijft een baken voor de watersport aan de kust.

Tekst: Luc Geirnaert

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: