Vervroegde finishtijd nekt veel deelnemers WAR regatta

WAR regattaHet beloofde op voorhand al een rustige zeilavond te worden op 4 juli. Wedstrijdleider Peter Koetsier had dan ook voor een korte baan gekozen. Een zwak OZO windje van 1-2 BF en een vervroegde finishtijd van 22.00 uur maakte toch dat veel boten te laten over de streep kwamen.

In de ORC-3 kon er met 3 finishende boten nog juist een klassement worden opgemaakt. Winnaar werd Team Sailselect (Optima 101; Jeroen Koninkx), gevolgd door de Goura Victoria (Sun Rise 34; Doni Weidema) en Klein Zweden (First 31.7; W.Hajer).

De Top-3 van de ORC-1 hoefde zich niet druk te maken om de aangepaste finishtijd en finishten zelfs nog voor 21.30 uur, waarbij de GfK (First 40.7R; Bob Nijk) op handicap de Who’s Next (X-45; Boudewijn Ploos van Amstel) voor kon blijven. Derde was hier de SixPack (X-35; Marcek Kruger). Ondanks het feit dat de Skarp (Landmark 43; Chris de Jongh) nog bijna 4 minuten eerder finishte dan de Who’s Next, moest de Skarp genoegen nemen met een 4e plaats in het eindklassement.

Bij de ORC-2 met weer 17 startende boten, kwamen slechts 10 boten tijdig over de finishlijn. Winnaar werd de Bubbels (Dehler 36; Jan Matser), gevolgd door de Jailbird (J92; T.J.v.d.Berg) en de Gotcha2 (JOD 35; Olivier Verhaar). Voor Jan Matser was het zijn eerste overwinning in de vijf jaar dat hij nu deelneemt aan de WAR. Gezegd moet worden dat hij deze overwinning sterk en goed zeilend heeft behaald.

In de SW-klasse haalden zes boten tijdig de finish. Winnaar werd de French Connection (Dufour 35 cl; (Veer/Ohm) , 2e en 3e werden resp. Acqua Chita (Winner 11.20; Peter Paul Kempers) en Lumen Maris (Dufour 365 GL; Victor Lampe).

De complete uitslag is te vinden op: http://www.flevomare.nl/uitslag.htm

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: