6de editie Nieuwpoort Channel Race van start

De 18 ingeschreven boten op de Nieuwpoort Channel Race 2012 kruisten vandaag om 13u de startlijn vergezeld van een ZW wind van 4 Beaufort. Na het ronden van de eerste boei op minder dan één nautische mijl, vertrok de vloot richting Oostende met de wind in de rug.

Reeds twee dagen heerste er een spannende sfeer op de pontons van de KYCN. Eindelijk konden de deelnemers zich vandaag met elkaar meten. De weersomstandigheden waren redelijk zacht, ondanks de hardnekkige regen.

Bij het passeren van de eerste boei vaarden de Antwerpenaren van TONTIN op kop, gevolgd door de Nieuwpoortenaren van LAMIA en PERFECT-TEN. De echte strijd evenwel barste los richting Oostende, wind in de rug. De spinnakers werden gehesen en de zeiljachten begonnen met elkaar de wind uit de zeilen te nemen. Het zeiljacht dat net voor hen vaarde werd zo voorbij gestoken en dan begon het spel opnieuw. Bij de tweede boei vóór Oostende was er een nieuw classement: de Brusselaars FLICKA VI op de eerste plaats nipt gevolgd door de jonge Antwerpenaren Y-KNOT en TONTIN.

Een officiële rangschikking zal voor dit deel van de race opgesteld worden onder de naam Challenge Xavier Catri. Het bovenvermelde podium neemt enkel de tijden in 'real time' in aanmerking. Bij de
prijsuitreiking volgende week zaterdag zullen de winnaars van dit kort parcours geselecteerd worden op basis van hun gecompenseerde tijden.

Leef mee met de spannende race op Twitter (@NCR_Nieuwpoort) en volg de positie van de zeiljachten op zee op de website www.channelrace.be

Tekst: Marie-Amélie Lenaerts & Michael Delatte

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: