Mooi afscheid van de Puppet tijdens WAR avondwedstrijd

WAR avondwedstrijdMet een eerste plaats in de ORC-2 heeft Peter Koetsier met zijn Puppet afscheid genomen van de WAR 2012. De Puppet gaat in de verkoop. Volgens insiders bij Flevomare zou dit de eerste overwinning van Koetsier zijn in zijn 12 jarige deelname. Helemaal onverwacht was deze overwinning niet. De Puppet voer dit seizoen al erg sterk en behaalde al enkele malen een top 3 notering.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een race tegen de klok. Slechts 15 van de totaal 23 gestarte schepen haalden tijdig de finish, ondanks het inkorten van de baan.

Van de 5 gestarte en gefinishte boten in de ORC-1 was de SixPack (X35; Marcel Kruger) de sterkste. Hij pakte hiermee zijn eerste overwinning van dit seizoen. De 2e plaats was voor de GfK (First 412; Bob Nijk).

Zoals gememoreerd was de Puppet zowel op line honours als in berekende tijd de snelste in de ORC-2. Tweede en derde waren hier resp. Moshulu (X34; Ronald Lettenmeijer) em Wendelin (Elan 350; Rien van Zwienen. Omdat de ORC-2 altijd als laatste groep start, bereikten slechts 7 van de 12 gestarte boten tijdig de finish.

In ORC-3 was van de drie gestarte boten Team Sail Select (Dehler Opima; Jeroen Koninkx) wederom de sterkste. Hij haalde hiermee al weer zijn vierde zege.

In de SW-klasse waren wel voldoende startende boten, maar te weinig die finishte, waardoor geen klassement kon worden opgemaakt.

De complete uitslag is te vinden op: http://www.flevomare.nl/uitslag.htm

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: