Voorbeschouwing Breskens Sailing Weekend 2012

Breskens Sailing WeekendDe organisatoren van het Gaastra Breskens Sailing Weekend worden steeds optimistischer. Statistisch gezien, belooft het weer voor het Gaastra Breskens Sailing Weekend mooi te zijn, inclusief een lekker zeilwindje. Dat mag wel ook, na drie achtereenvolgende jaren stevige wind.

Het Gaastra Breskens Sailing Weekend vindt dit jaar plaats op 31 augustus en 1 en 2 september. Hoewel veel zeilers zich pas op het laatste moment inschrijven, heeft de organisatie al van alle kanten toezeggingen ontvangen over deelname. Het beloven dus opnieuw goed bezette wedstrijden te worden.

Specifieke wedstrijdbanen
Breskens heeft de wedstrijdzeilers ook dit jaar weer veel te bieden. In goed overleg met de klassenorganisaties kunnen de wedstrijdleiders elke dag specifieke banen leggen. Met deze banen komt de organisatie tegemoet aan de wensen en vaak ook eisen van de wedstrijdzeilers. Zo heeft de Cruiser Rating klasse een eigen startschip en een baan. Deze klasse hoeft dus niet meer met de IRC vloot mee te starten. Dit maakt het bepalen van het startgebied op de Westerschelde en het bepalen van middellange of wat kortere banen gemakkelijker.

Verschillende categorieën
De Swan 45’s, die zoals in Scheveningen nu ook in Breskens met zeven boten aan de start proberen te komen, krijgen een eigen start en blijven zodoende vrij van de IRC 1 boten. Zij varen op alle wedstrijddagen enkel windward-leeward banen. De IRC boten, die ook dit jaar weer strijden om het Open Nederlands Kampioenschap IRC, varen volgens het kampioensreglement naast de windward-leeward banen ook nog een middellange wedstrijd. Juist omdat de wedstrijdleider weet dat zo’n baan niet door iedere zeiler gewaardeerd wordt, zal hij zijn best doen om van die 25 mijl iets moois te maken. De First 31.7’s, die misschien nog meer dan andere boten problemen hebben om op de vrijdag hun bemanning rond te krijgen, zouden graag een dual-handed race varen. Bij voldoende deelname valt ook daar een mouw aan te passen.

Gemoedelijk
De organisatie en de internationale jury streven naar een gemoedelijke wedstrijdsfeer. Uiteraard zonder enige concessie te doen aan de van toepassing zijnde regels. Organisatoren en juryleden zijn steeds aanwezig in de grote eet- en feesttent en zijn zodoende altijd aanspreekbaar voor de zeilers.

Uitstekende catering
Ook dit jaar verzorgt Lekker La Vie uit Terneuzen het diner en ontbijt. De sfeervolle avonden worden weer ingevuld door Size Matters uit Breskens en Splitt uit Kloosterzande. .
Op deze manier komt elke zeiler en iedere vrijwilliger aan zijn trekken.

Deelnemen?
De Notice of Race en het inschrijfformulier staan al op onze vernieuwde website www.breskenssailing.org

Tot over twee weken!

Tekst: Brenda Verschelling
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: