Exclusief: Gratis een SB20 ter beschikking tijdens de Open Belgian Nationals

SB20Op 25, 26 en 27 augustus is de RNSYC Oostende voor de vierde keer de gastheer van de internationale SB20 klasse, voorheen Laser SB3. Dit jaar worden 10 boten verwacht uit België, de UK, Italië en Nederland die gedurende 3 dagen zullen strijden voor de titel. De prijzenpot is alweer goed gevuld met als ludieke hoofdpprijs: het zwaarste bemanningslid van het winnende team ontvangt zijn gewicht in flessen Brugse Zot.

Het OBK is voor de meeste deelnemers het laatste raceweekend vooraleer af te zakken naar Medemblik waar eind september het Europees kampioenschap wordt gevaren. Nu reeds zijn 57 boten ingeschreven en de teller loop nog steeds door.

Exclusief voor de ClubRacer lezers
Dit jaar heeft de RNSYC, eigenaar van de clubboten North Sea One en Two een extraatje in petto voor de Clubracer lezers. Er is immers nog 1 SB20 die kan bemand worden door een team van 3 tot 4 zeilers (maximum totaal gewicht: 270 kg). Wil u in extremis de Belgian Nationals meevaren, en kan u een team samen stellen mét wedstrijdervaring en die boathandling met gennaker onder de knie heeft, stuur dan een mailtje naar info@stc.be met uw motivatie. Het RNSYC Sail Training Centre maakt een selectie en aan het meest overtuigende team wordt een SB20 ter beschikking gesteld!

Wil u verder kennismaken met de klasse?
Stuur een mailtje naar info@sb20class.be of info@sb20.nl. Zelf een SB20 aan de tand voelen kan ook nog steeds in Oostende. De RNSYC beschikt over twee boten en een ervaren trainer die ter beschikking staan. Info en reserveren kan via info@stc.be

Over de SB20 klasse
De SB20 is inmiddels de grootste one-design kielboot klasse ter wereld. In Europa zijn tot op heden meer dan 600 SB20’s verkocht. Een klasse waar de ‘yachties’ en ‘dinghies’ elkaar treffen. Want behalve de jachtzeilers, zoals de X35 en de First 31.7, zie je ook de wat oudere dinghy zeilers terug bij de wedstrijden. De SB20 is een snelle race boot die je al met drie bemanningsleden kan zeilen. Dé uitkomst voor de jachtzeiler, die in een competitief veld wil varen zonder compromissen.

http://sb20class.be
http://www.sb20class.com

Tekst: Cédric De Bleye

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: