Jongeren met diabetes zeilen transatlantische zeilregatta Quebec - Saint-Malo

Proximedia zeilbootForce Douce, een vereniging die zeilkampen organiseert voor jongeren in fysieke, mentale of sociale nood, haalde een wereldprimeur met de deelname aan de transatlantische zeilregatta Quebec - Saint-Malo.

Schipper Denis Van Weynsberghe en Philippe Pirard (co-schipper en stichter van de vzw Force Douce) behaalden samen met met Timothée Froment, Nicolas Vyncke en Julien Symons, drie jonge zeilers met diabetes, een negentiende plaats in de Class 40. De tocht van west naar oost zonder tussenstop duurde met de Proximedia 14 dagen, 5 uren 37 minuten en 9 seconden. De bemanning heeft er 3047 zeemijl op zitten tegen een gemiddelde snelheid van 8.39 knopen.

Met een uiteindelijke 19de plaats in de categorie ‘Class40’ is de uitdaging bereikt, namelijk zeilen met een bemanning bestaande uit drie jongeren met suikerzieke.

www.transat-quebec-saintmalo.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: