40 jeugdteams gaan strijden om de titel van beste Belgische jeugd catamaran zeiler

Belgian Youth Championship MultihullOp 8 & 9 september vindt er in Knokke-Heist (Duinbergen) bij de Royal Belgian Sailing Club het grootste jeugd event op catamaran plaats van het jaar: het Belgian Youth Championship Multihull. Niet minder dan 40 jeugdteams van de verschillende Belgische kustclubs en Nederlandse clubs zullen er strijden om de felbegeerde titel van beste Belgische jeugd catamaran zeiler.

Er wordt gezeild in 3 verschillende klassen: de Hobie Dragoon tot 16 jaar, de C3 klasse tot 21 jaar en de F16 tot 25 jaar. De F16 is trouwens ook de laatste tussenstap om over te gaan op de Olympische Nacra 17. Olympische zilveren medaillehouder Sebastien Godefroid zal gedurende het ganse weekend alle jeugd coachen.

Programma:

Zaterdag 8 september
10uur – 12u: inschrijvingen van de deelnemers
13u: eerste start op het water
Ongeveer 17u: terug op het strand
18u: video debriefing door Sebbe Godefroid
19u: avondeten door Mc Donalds
Tot 22u: jeugdfuif op het strand

Zondag 9 september
11uur: eerste start op het water
Ongeveer 15u30: terug op het strand
17u: prijsuitreiking

www.rbsc.be
Tekst: Laurent Verbeeck

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: