Breskens Sailing Weekend gaat beginnen

Breskens Sailing WeekendDe organisatie van het Gaastra Breskens Sailing Weekend is er klaar voor. Komende vrijdag vindt het startschot plaats voor een uitdagend zeilweekend. Zelfs het weer belooft, na drie jaren stevige wind, een glansrol te gaan vervullen. Lichtbewolkt, windkracht 4; Breskens maakt zich op voor een weekend ‘Bressiaanse’ gezelligheid.

Het Gaastra Breskens Sailing Weekend, op 31 augustus en 1 en 2 september, staat inmiddels op de kaart als één van de grootste zeilevenementen van het jaar. Het weekend staat bekend om het gevarieerde programma; niet alleen op het water, maar ook 's avonds aan wal. De Zeeuws-Vlaamse sfeer en gastvrijheid trekken jaarlijks vele tientallen schepen en bezoekers naar dit deel van de Noordzeekust. Ook dit jaar beloven het goed bezette wedstrijden te worden. Met nog een aantal dagen te gaan, rekent de organisatie nu al op 63 deelnemers. Onder hen veel Zeeuwen, waaronder Lennard van Oeveren, Astrid de Vin, Marco de Bat, Frans Maas, Freddy Franssens, René van Quekelberghe, Reinier Simons en Peter Verdegem.

Specifieke wedstrijdbanen
Gaastra Breskens Sailing Weekend staat open voor iedereen. In goed overleg met de klassenorganisaties kan de wedstrijdleiding elke dag specifieke banen leggen. Met deze banen komt de organisatie tegemoet aan de wensen en vaak ook eisen van de wedstrijdzeilers. Zo hoeft de Cruiser Rating klasse niet meer met de IRC vloot mee te starten. De Swan 45’s krijgen een eigen start en blijven zodoende vrij van de IRC 1 boten. Zij varen op alle wedstrijddagen enkel windward-leeward banen. De IRC boten, die ook dit jaar weer strijden om het Open Nederlands Kampioenschap IRC, varen volgens het kampioensreglement naast de windward-leeward banen ook nog een middellange wedstrijd. Omdat de wedstrijdleiding weet dat zo’n baan niet door iedereen gewaardeerd wordt, zal hij zijn best doen om van die 25 mijl iets moois te maken.

Deelnemen?
De wedstrijdbepalingen vindt u op www.breskenssailing.org

Tekst: Brenda Verschelling

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: